Budapest (7)

12 d’octubre de 2020

Agost de 2019: No, no és pas una reivindicació sindicalista ni cap altra manifestació. No és una protesta contra el racisme, la corrupció o la crisi econòmica, ni per reclamar més llibertat de premsa i d’expressió. No és un clam contra les guerres o les desigualtats socials, ni pel respecte a les minories o per l’ajut a refugiats.

Senzillament és dia 20, el de la celebració de Sant Esteve, rei i pare de l’estat cristià hongarès fundat l’any 1000. La nit doncs del gran espectacle de focs d’artificials sobre un bon tram del Danubi, que una amalgama de nadius i de turistes acaba de presenciar. Els carrers adjacents al riu han quedat després literalment envaïts en uns instants per la gentada que ja torna cap a casa, amb l’emoció encara latent per la màgia dels reflexos de llum damunt de l’aigua.

Però segur hi haurà altres dies al calendari, per sortir a reclamar als seus governants més transparència i llibertat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.