FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

13 de juny de 2015
2 comentaris

Badalona (47) – Vents de canvi

13 de Juny 2015

_27_0052-r (2004)-c

Avui és un dia important per Badalona.  El “mobilis in mobili” (moviment dins el moviment), aquesta expressió afortunada del periodista Enric Juliana, l’analista politic per excel·lència, s’ha materialitzat per a sorpresa de molts, en el ràpid ascens a l’alcaldia de la Dolors Sabater, cap de llista del nou partit Guanyem Badalona, confluència de diverses agrupacions d’esquerres de la ciutat.

Aquest matí, la majoria del ple d l’Ajuntament ha sabut imposar-se, com molts d’altres al país, a les males formes d’un partit dretà en previsible i ben guanyada decadència, si atenem al seu estil de fer política, barroer, dictatorial i de menyspreu absolut a l’opinió dels altres, cosa que li ha comportat la impossibilitat de qualsevl mena de pacte amb altres formacions.

Avui, el PP, ha continuat fent-se la víctima, i ha seguit intentant atiar un cop més la divisió dels badalonins, sense saber que els qui els donen suport encara, aviat veuran un altra manera de fer política que els farà adonar-s’en del grau de manipulació al qual estaven sotmesos.

Avui, hem continuat veient, fins a l’últim moment, l’actitud victimista i extemporània d’un Albiol bén poc democràtic, ratllant com sempre la provocació i l’insult.  I hem gaudit tot seguit, en contraposició clara, del tarannà de la nova alcaldessa, respectuós, tranquil i dialogant, però ferm i de fortes conviccions pel que fa als temes socials i nacionals.  Hem tornat a veure el què significa realment la paraula democràcia, quant els xiulets dissidents a l’exterior eren assumits també amb total normalitat.

Hem pogut fàcilment detectar en la Dolors Sabater, la implicació permanent, la voluntat de reconstruïr el teixit ciutadà, la mà estesa, i la mirada sincera de qui sap escoltar, dialogar i integrar.  Del seu primer discurs, realment per emmarcar, s’hi intuex que tindrà l’habilitat de saber com negociar i gestionar els conflictes, i que farà que Badalona sigui notícia a partir d’ara per tot el contrari de què ho ha estat els últims quatre anys.  Tota una vida d’experiència social l’avala.

Avui, dia important per la ciutat, bufen vents de canvi i esperança, i vivim una jornada que segurament només representa un petit tast dels esdeveniments que durant els propers mesos ens esperen.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.