Escoltant el carrer

amb Joan B. Gavaldà

Arxiu de la categoria: impost

La Loteria de l’Estat: Un Impost Voluntari

Cada any quan s’acosta Nadal tothom va boig per comprar loteria, però hi ha gent que no només juga per Nadal sinó cada setmana o cada cop que des de l’estat o organitzacions autoritzades celebren sorteigs de loteria.

M’agradaria que el següent escrit servís per fer reflexionar una mica sobre el tema de les loteries, una pràctica que, tot i ser voluntària, actua com un impost que pesa especialment sobre les espatlles dels menys afavorits. La loteria, sovint vista com una escapatòria a la rutina diària o una via cap a un futur més pròsper, representa en realitat una càrrega econòmica notable per a molts dels seus participants.

 

Els Orígens Psicològics de la Participació

La loteria atrau, no només per la promesa d’enormes guanys, sinó també pel que aquesta promesa representa: una oportunitat d’escapar de la precarietat. Per a molts, la inversió en bitllets de loteria és una forma de somniar en un futur millor, encara que les probabilitats de guanyar siguin mínimes. Aquesta esperança, sovint infundada, és alimentada per una narrativa que glorifica els guanyadors ocasionals, tot ocultant la realitat estadística darrere d’aquests jocs d’atzar.

(més…)