Escoltant el carrer

amb Joan B. Gavaldà

Arxiu de la categoria: tech

ChatGPT: Més enllà d’una endevinalla

En els últims temps, hem assistit a un augment de les notícies que intenten ridiculitzar i menystenir la intel·ligència artificial (IA), en particular ChatGPT, una IA desenvolupada per OpenAI. Un exemple d’aquesta tendència és un article del passat 15 de juny publicat a  La Vanguardia que es fa ressò d’una endevinalla que, segons un tuitaire, ChatGPT no va poder resoldre.

L’article de La Vanguardia parla sobre una endevinalla que ha posat en dificultats a la IA ChatGPT. Aquesta va ser publicada a Twitter per un usuari anomenat @DaniNovarama, diu: “La mare de Juan té 4 fills. Tres d’ells es diuen Pedro, María i Lucas. Com es diu el quart?” Aquesta publicació ha tingut una gran repercussió a Twitter, amb prop de 500.000 reproduccions, més de 6.200 ‘m’agrada’, 800 retuits i 100 comentaris. Malgrat les indicacions dels usuaris perquè ChatGPT llegís bé l’endevinalla, segons aquest usuari de Twitter la IA no va aconseguir donar la resposta correcta. L’article conclou amb l’autor del tuit intentant de nou amb diferents indicacions, però sense èxit. (més…)

i etiquetada amb , , , | Deixa un comentari

Que n’esperem del MWC2023

El Mobile World Congress (MWC) és una de les fires tecnològiques més importants del món, i cada any reuneix les principals companyies del sector de la tecnologia mòbil per presentar les últimes novetats en productes i serveis. L’edició del 2023 promet ser una de les més emocionants fins ara, amb nombroses empreses que ja han anunciat les seves intencions de presentar nous dispositius i tecnologies.

MWC2023

Una de les tendències més importants que es preveu veure en el MWC 2023 és l’expansió de les xarxes 5G. Amb molts països del món implementant gradualment aquesta tecnologia, les empreses estan competint per presentar els dispositius i les aplicacions que millor aprofitin les seves capacitats. S’espera que moltes de les grans marques de telèfons intel·ligents presentin nous models compatibles amb 5G, així com altres dispositius que aprofitin les xarxes de nova generació, com ara tauletes, portàtils i altres dispositius electrònics.

Una altra tendència important que es preveu en el MWC 2023 és la consolidació de la intel·ligència artificial (IA) en els dispositius mòbils. Les empreses estan treballant fort per integrar la IA en tots els aspectes de la tecnologia mòbil, des de l’assistència virtual fins als programes d’aprenentatge automàtic que ajuden a personalitzar l’experiència de l’usuari. Es preveu que les noves funcionalitats de la IA siguin una de les característiques clau que diferenciïn els nous dispositius de la competència.

Una altra àrea de focus important en el MWC 2023 serà la tecnologia de la salut. Amb moltes persones cada vegada més interessades en el seguiment de la seva salut i benestar, les empreses estan desenvolupant una sèrie de dispositius i aplicacions que ajudin els usuaris a controlar la seva salut i activitat física. Es preveu que moltes companyies presentin nous productes i serveis en aquesta àrea, des de rellotges intel·ligents que mesuren el ritme cardíac i la pressió arterial fins a aplicacions que ajuden a les persones a fer un seguiment de la seva dieta i exercici físic.

Finalment, es preveu que el MWC 2023 sigui un espai on les empreses presentin noves tecnologies de pantalla. S’espera que les pantalles plegables i les pantalles de nova generació siguin una de les principals atraccions, amb moltes companyies que intenten superar les limitacions tècniques per oferir pantalles més grans, més brillants i més resolutives.

Si volguéssim destacar una empresa en el Mobile World Congress 2023, podríem mencionar a Xiaomi, ja que aquesta ha aconseguit generar una gran expectació entre els professionals del sector i els mitjans de comunicació.

La raó per la qual Xiaomi pot destacar en el Mobile World Congress 2023 és perquè s’espera que presenti algunes de les tecnologies més innovadores del sector. Una de les tecnologies més esperades és la pantalla plegable, que s’ha convertit en una de les grans tendències del sector i que nombroses companyies estan intentant desenvolupar. Es preveu que Xiaomi presenti un telèfon intel·ligent amb una pantalla plegable que pugui convertir-se en una tauleta, oferint així als usuaris la possibilitat de tenir un dispositiu molt versàtil i adaptable a les seves necessitats.

A més de la pantalla plegable, també s’espera que Xiaomi presenti nous models de telèfons intel·ligents compatibles amb xarxes 5G i amb funcionalitats avançades de la intel·ligència artificial. Això inclouria la capacitat de reconèixer veus i gestos, i d’oferir una experiència d’usuari més personalitzada i eficient.