Escoltant el carrer

amb Joan B. Gavaldà

Arxiu de la categoria: Transgressió

Canibalisme: Tabú, Tradició, Transgressió

Home_carn_cruaUs vull presentar l’article “Canibalisme: Tabú, Tradició, Transgressió” que el podeu descarregar en ePUB o PDF. L’article està dividit en 6 blocs que parlen sobre:

  1. Canibalisme en la Història i Cultures Diferents: S’explora el canibalisme en una varietat de contextos històrics, des de rituals funeraris en societats tribals fins a actes de desesperació durant assetjaments i períodes de fams. S’inclouen exemples com l’assetjament de Numància i pràctiques en societats indígenes.

2. Mite i Religió: El canibalisme apareix en mitologies i religions de diverses cultures. En el cristianisme, per exemple, l’Eucaristia és un ritual que simbolitza el canibalisme de manera simbòlica.

3. Perspectiva Legal i Ètica: Sorprenentment, el canibalisme no està específicament prohibit en la gran majoria de països, encara que els actes associats com l’assassinat o la mutilació són il·legals. Hi ha un debat filosòfic profund sobre si el canibalisme pot ser moralment acceptable en circumstàncies extremes.

4. Canibalisme en la Cultura Popular: La literatura, el cinema, i la televisió han utilitzat el canibalisme per explorar temes complexos de la condició humana. S’examinen obres com “El silenci dels anyells” o “Holocaust Caníbal”.

5. Trastorns Mentals i Canibalisme: S’aborda la relació entre el canibalisme i trastorns mentals, destacant que el canibalisme no està classificat com un trastorn en si mateix, però pot aparèixer en contextos de trastorns psicòtics o de personalitat antisocial.

6. Futur i Percepció Social del Canibalisme: Finalment, es reflexiona sobre com l’evolució de les normes socials i les tecnologies com la carn cultivada en laboratori podrien afectar la percepció futura del canibalisme.

Aquest article proporciona una bona aproximació sobre el canibalisme, mostrant com aquest acte és complex i sovint tabú. Es destaca temes com la supervivència, la sacralitat, l’ètica i la moralitat en diverses cultures i èpoques. Us recomano la seva lectura, no és massa llarg i escrit en un llenguatge per a tots els públics.