Escoltant el carrer

amb Joan B. Gavaldà

Arxiu de la categoria: Pares

Afrontar la Salut Mental dels fills adolescents

La salut mental dels adolescents és un tema de creixent importància en la societat actual. En aquesta etapa de ràpid creixement i canvi, els adolescents s’enfronten a una sèrie de reptes únics que poden afectar la seva salut mental. Aquests reptes inclouen la pressió acadèmica, els canvis físics i emocionals, l’acceptació social, i la formació de la seva identitat. Aquests factors, juntament amb l’augment de l’ús de les xarxes socials i la pandèmia, han contribuït a l’augment de la prevalença de problemes de salut mental entre els adolescents.

Un dels problemes de salut mental més preocupants que està emergint entre els adolescents són les autolesions. Segons la Federació Salut Mental Catalunya (2022), l’autolesió és una forma de comportament que implica fer-se mal a un mateix de manera intencionada. Aquest comportament està augmentant entre els adolescents.

Els pares d’adolescents es troben sovint enfrontats a la difícil tasca de comprendre i gestionar aquests problemes de salut mental. Aquesta tasca es complica encara més per la falta d’informació i de recursos disponibles per als pares. Aquesta blocada estructurada com un breu article es basa en el treball de la Federació Salut Mental Catalunya (2022), Autolesions: Guia per a pares i mares, que proporciona una visió detallada de com els pares poden afrontar aquesta situació, amb l’enfocament particular en l’autolesió.

En aquest context, és essencial que els pares estiguin ben informats i preparats per afrontar aquests reptes. (més…)