mrphrasalverb

easy approach to phrasal verbs

PEDROLO: EUROPA ES PLENA DE GATS VELLS

Publicat el 27 d'abril de 2015 per ealonso

20150425_154153

Pedrolo  va escriure  aquest article l’any 1988, i va ser publicat a les pàgines de l’Avui. Pel Copyright no podem reproduirlo sencer. Això no obstant, podeu trobar-lo al llibre “CRÒNIQUES”  de Edicions el Jonc. El trobareu a algunes biblioteques (poques) i el podeu comprar a www.productesdelaterra.cat.

L’article tracta de la oficialitat del català a Europa i de gats vells., i aquí  us copiem el primer i l’últim paràgrafs i citem algunes frases destacades.

INICI

EUROPA ES PLENA DE GATS VELLS. Ara, admesa a tràmit la proposta que feia el Parlament de Catalunya sobre l’oficialitat del català a les institucions comunitàries, hom hi anirà pensant de maniobra en maniobra durant uns quants anys, per no precipitar res, i aleshores, si per atzar l’informe que mentrestant algun expert haurà anat elaborant mereis l’aprovació del Parlamen europeu reunit en ple, el català serà idioma oficial de la CEE. Però no per això, se’ns adverteix a l’avançada, es podrà parlar català a la Cambra, puix que una llengua, diuen, pot ser oficial sense que sigui necessàriament de treball. Hom declara amb miraments que hi ha llengües mudes.

CITES:

“I hi ha qui pensa que Catalunya es pot realitzar, nacionalment parlant, en aquesta Europa unida de colonitzadors no penedits”.

“Europa s’uneix per ser una força quan els estats li han quedat estrets, de cap de les maneres amb la intenció, ni que sigui remota, que els seus pobles s’emancipin dels respectius opressors.”

“Davant d’Europa no pot prosperar cap reivindicació política que condueixi al nostre alliberament nacional, a la nostra independència, si aquesta independència no és reclamada a l’ocupant en primer lloc; si no el posem en evidència abans i mentre es denuncia internacionalment la nostra condició de poble ocupat.”

DARRERS PARÀGRAFS.

Deia en en la  crònica anterior qur volíem els catalans, alguns catalans, “un futur de pobles lliures, ben convençuts que Catalunya no és una illa, que cap poble no ha de ser una illa, però convençuts també, i amb la mateixa fermesa, que les caenas no ens serveixen”.Ho recordo ara per tots aquells nacionalistes al caire de l’independentisme que semblen massa disposats a deixar-se emmanillar quan confien en una Europa que ens arraconarà bo i afalagant-nos amb llepolies perquè ens entretinguem, mentre el president del govern català, problable candidat a l’Assemblea de les Regions Europees, honora els nostres morts, el nostres perseguits (entre els quals es compta) amb el nomenament d’un conseller de professió franquista que, després d’haver fet país per als uns, ara, reciclat, en farà per als altres.

Però no és bo queixar-se’n quan  el nostre molt honorable, tan gat vell com el que més, ha sabut col.locar en el mateix equip governamental l’opusdeista que, amb la seva severitat de doctrina, pot frenar qualsevol excés democràtic o catalanista del convers…

 

Publicat dins de Pedrolo | Deixa un comentari

PEDROLO: TEMPS OBERT II

Publicat el 15 d'abril de 2015 per ealonso

Proposta de Compra


La Diputació de Barcelona sol·licita als seus usuaris dades de caràcter personal per tal de poder comunicar-se amb ell i tramitar la seva sol·licitud, complint les condicions de seguretat i confidencialitat exigides per la legislació vigent. Les dades personals es guarden només el temps mentre dura la gestió, després s’eliminen.

Exercici de drets d’accés, cancel·lació, rectificació o oposició, previstos a la Llei 15/1999, LOPD: per exercir aquests drets, la persona interessada pot adreçar-se a la biblioteca on va adreçar el seu suggeriment.

Dip
Publicat dins de Pedrolo | Deixa un comentari