Carles Marquès - Dues hores de tren

Reflexions personals - https://www.facebook.com/carles.marques

Viatjant en línia regular per Los Sauces, el poble de La Palma fundat per catalans, amb els poemes d’Eladi Crehuet

0

En un altre apunt d’aquest bloc he explicat de quina manera casual ens vam conèixer a l’illa canària de La Palma amb el poeta i notari Eladi Crehuet, barceloní vinculat al meu poble, Torredembarra. Ara me n’ha arribat un altre llibre de poemes, ‘Viaje en linea regular’, molt interessant i colpidor, com el primer que en vaig llegir en la nostra trobada a l’illa. En la conversa que vam tenir aleshores amb l’Eladi vam parlar, entre moltes altres coses, del poble ‘palmero’ de Los Sauces, fundat per catalans. La història de la fundació d’aquest poble, en aquest sentit, es mereix un conte o potser un “escenaris de terra” més ampli. Ja el faré més endavant. Ara utilitzo la foto de l’església del poble, dedicada a la Mare de Déu de Montserrat, com no podia ser d’altra manera, per acompanyar un dels poemes del llibre d’Eladi Crehuet.

                Trio aquest, i no cap altre dels bons poemes, densos i sincers, del llibre, perquè em porta records de l’any que jo mateix vaig passar a l’illa de La Palma. Compartim-lo doncs, Eladi. On hi diu anglesos o alemanys, potser hi podríem posar altres nacionalitats, també. I on parles de ‘palmeros’ hi podríem comptar els que hi hem viscut més temps que no unes vacances i no hi hem estat uns colonitzadors, sinó uns habitants temporals que ens hem estimat l’illa.

 

LLEGA UN BARCO

Estos ingleses o alemanes, yo que sé,

europeos que tan metódicamente

nos atracan y atracamos, con tanta

reciprocidad, ¿qué saben de nosotros,

del infierno o purgatorio de las islas?

¿Ya sólo se interesan por los cielos

y las cumbres? ¿es verdad que los palmeros

somos tan solo unas manchas del paisaje

que tan bobamente fotografían?

 

Lo mismo que ellos son para nosotros.

 

 

L’espígol també supera les 1.000 visites

0
Un altre apunt d’aquest bloc, el de l’espígol, bandera lila de la Provença (i de Catalunya, potser també podríem dir) ha superat també les 1.000 visites. No sé si la celebració de Sant Joan, festa del foc i les herbes remeieres, hi té res a veure o no, però el cas és que més de 1.000 persones us hi heu interessat. Moltes gràcies! i per a aquelles persones que encara no l’heu llegit, i ho voleu fer, aquí el teniu:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/225156

Publicat dins de Provença | Deixa un comentari