Viníssim

bloc de vins

30 d'agost de 2010
3 comentaris

Dinarells Negre 2009: el vi de la casa

Vi: Dinarells negre 2009, Cooperativa de Garriguella.

DO: Empordà

Raïm: Garnatxa 50% Cabernet 35% Merlot 15%

Elaboració: vi negre sense bóta amb maceració de 6 a 10 dies segons la varietat, que fermenten i es vinifiquen en inox per separat.

Grau: 13.5º

Preu: 2.5€ a la botiga, 8€ al restaurant.

Tast:color cirera fosc amb tonalitat violàcia; nas intens fruites del bosc -mores, gerds-, i un punt de pebre; tot plegat repetint-se  en boca  amb una mica de regalèssia i un paladar untuós i suau; final de boca molt persistent, més estructurat i rodó del que esperés d’un vi jove …

Glopets: al restaurant Nou9 al Rial del Bareu d’Arenys de Mar, tenen  aquest Dinarells a 8 € a taula com a vi de la casa. Tot plegat no seria notícia si no fos per la poca presència que habitualment tenen els vins catalans a les cartes dels restaurants, i encara menys com a vins de la casa. Paga la pena publicitar les excepcions quan es donen. A més m’agrada parlar d’aquest dinarells perquè ocupa el lloc que li pertoca amb orgull i dignitat.

Un vi de la casa ha de ser barat per obligació i l’obligació del restaurador és que sigui bo. El vi de la Cooperativa de Garriguella compleix amb escreix ambdues normes. Fet que demostra que la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants és més una qüestió de voluntat que no pas de manca d’oferta.

Dinarells 2009, un vi honest amb la temperatura i la copa adequada és una festa.

Us recomano també la visita a la botiga de la cooperativa a Garriguella, on a part de tastar tots els seus vins i trobar-los a preus immillorables, i mira que ja són barats, us oferiran tot tipus de productes que ben poc tenen a veure amb el vi, la majoria comestibles. És un espectacle entre delirant i alucinatori, el personal que hi corre els caps de setmana també és digne d’un estudi antropològic, entre el qual m’hi afegeixo com a estrella convidada. Encara no m’he recuperat de veure com la gent comprava bag-in-box de 25l.

Conyes a part, la qualitat preu dels productes mereix una i més visites. Pel que fa els vins us recomano a part dels Dinarells, els seus Puntils -porten una mica de fusta-, i el seu criança, ep! I sense excepció tots els seus dolços són un pecat.

Ara pecador no et penedeixes de la teva dèria de cercar vins catalans a les cartes dels restaurant, fes un bon dinar amb ells Dinarells del 2009 o de l’any que vulguis, emplena la copa, clava el nas, olora fort, xarrupa llarg i deleix-te. 

Salut

  1. Et donc tota la raó en el teu comentari sobre el vi i la botiga de Garriguella cada cop més atepaïda de bons productes. Nosaltres quan hi anem esn hi quedem a ezmorzar allà mateix i l’ampolla de Puntils o Dinarells rosat no hi falta mai. La Cooperativa de Garriguella s’ha espavilat força i cada cop fan millor vi: Seguint amb la conya, és ben cert que des del Bar vas veient tota la “fauna” que entra i surt i realment és un espectacle immillorable. No sé que n’opines del preu del restaurant, 8 euros l’ampolla, no és molt de marge? potser sembla una mica massa, no? Es clar que tal com està tot de car…  Salut!

  2. Hola Nani!

    M’agradat la teva resposta i no puc sinó dir-te, Sí, senyor. De ben segur que és més important el fet que possin un vi català com a vi de la casa que no el preu en si i realment és cert  la poca sensibilitat que molts restaurants tenen envers els nostres vins, com potser també és cert que molts restaurants no ajuden al consum de vi amb els seus preus desmesurats (no vull dir que és aquest el cas, doncs a vegades pel vi de la casa et cobren menys i són prou fluixos). Salut   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!