Viníssim

bloc de vins

17 d'octubre de 2010
0 comentaris

TAST DE VINS CORRELLENGUA 2010: ESPRIU A LA RECERCA DE L’ADN DEL VI NEGRE CATALÀ

Amb la tardor, els bolets, les pluges i el fred, arriba puntual el Tast de vins del Correllengua. El proper dissabte 23 a les 18 h ens trobarem a la sala Noble del Calisay, al bell mig de la riera d’Arenys de Mar per tastar les varietats autòctones catalanes que encara perduren i que han tingut la gosadia d’arribar al mercat. Dit d’una altra manera, les varietats que es comercialitzen. Perquè n’hi ha més però, o bé no es troben al mercat, o bé el seu percentatge en el cupatge dels vins és molt petit. Com cada any, el tast el portarem en David, en Pata i en Nani.

Ep! I Salvador Espriu?

Ens hem posat les piles hi hem trobat una sèrie de vins 100% monovarietals de trepat -Josep Foraster-, ull de llebre -Albet i Noya-, sumoll -Celler Altrabanda-, carinyena -Celler Clos de Noi-, samsó -Castell de Perelada-. Era conya, no hi ha samsó, ni simsó, ni cinsault, clica aquí per aclarir-ho. Tastarem dues carinyenes: una del Montsant i una de l’Empordà; i una garnatxa -Celler de Capçanes-. Teníem previst tastar el mandó de Can 28 del Celler Mas Candí, però està exhaurit, al celler només en tenen dins la bóta i ni les gestions urgents ni les crides desesperades han servit de res, si el voleu tastar haureu de clicar i llegir l’apunt a Viníssim.

Ep! I Salvador Espriu?

Enguany, el Correllengua està dedicat la figura de Salvador Espriu amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Dissabte comptarem amb la presència dels experts mundials en itineraris espriuencs: Ignasi Massaguer i Pep Quintana, companys de vi, de taula, de conversa i de vida. El retaule, el pati dels lilers, la pujada de la Pietat i les veus de tot Sinera ressonaran entre vi i vi. Glossaran els versos i les ratlles del poeta parlant de vins i vinyes, ceps i raïm, tot i que ja m’han dit que no són gaires. El poeta sinerenc era home frugal, poc donat als excessos. Sort que nosaltres hem donat una mica més de sortida al fruit de Bacus, altrament les poques varietats autòctones que encara ens bevem també haurien desaparegut.

Vins d’aquí amb majúscules, paraules de poeta, copes i amics. Tens algun cupatge millor pel dissabte al vespre? 

Vine, hi ets convidat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!