Viníssim

bloc de vins

20 de novembre de 2010
Sense categoria
2 comentaris

Orto 2008

“La gent no sempre menja filet… fem vins honestos”

Vi: Orto Negre 2008, Celler Orto Vins 

DO: Montsant

Raïm: Garnatxa 53%, Carinyena 28%, Cabernet 12 %i Ull de llebre 7%

Elaboració: vi negre amb un pas per fusta curt de 3 mesos en bótes de quart any.

Grau: 14º

Preu: 9€

Tast: roig rubí; gerds, mores, cireres, regalèssia, caramelet; pas per boca suau, líquid però voluminós, persistent i fresc, no pesa – vet aquí la curta i suau criança-, molta fruita, molt de vi.

Glopets: m’he fet fan d’aquest triod’Orto. Fan vi jove perquè els agrada el raïm, no la fusta; utilitzen fusta de 4t any per respectar el raïm, envelliment mínim, just per arrodonir, també els surt molt més barata la fusta i en necessiten menys, dic jo; venen el raïm més bo perquè consideren que el mercat està saturat de grans i cars vins,- “…la gent no menja filet cada  dia…”; diuen que els tractaments biodinàmics estan pensat per pluviometries atlàntiques, per tant hi creuen, però a mitjes, que és la millor manera de creure; se’n’ riuen de les certificacions Bio perquè com totes les certificacions industrials, et xuclen la sang i els calers. Volen vendre els seus vins  i que se’ls beguin  prop de casa. Espero que arribin a Arenys. I segueixen el calendari llunari, fins i tot per tastar els vins. A més estant elaborant un negre amb garnatxa peluda i un altre amb picapoll negre.

Són els meus herois. 

Si en voleu saber més llegiu-ne l’entrevista a la Guia de vins de Catalunya

Ara em pORTO bé, empleno la copa, somiu en la garnatxa peluda, clavo el nas el picapoll em fa pessigolles, oloro fort, garnatxa i carinyena, xarrupo llarg, visca el raïm, i em deleixo.

Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!