“La gent no sempre menja filet… fem vins honestos”
Vi: Orto Negre 2008, Celler Orto Vins
DO: Montsant
Raïm: Garnatxa 53%, Carinyena 28%, Cabernet 12 %i Ull de llebre 7%
Elaboració: vi negre amb un pas per fusta curt de 3 mesos en bótes de quart any.
Grau: 14º
Preu: 9€
Tast: roig rubí; gerds, mores, cireres, regalèssia, caramelet; pas per boca suau, líquid però voluminós, persistent i fresc, no pesa – vet aquí la curta i suau criança-, molta fruita, molt de vi.
Glopets: m’he fet fan d’aquest triod’Orto. Fan vi jove perquè els agrada el raïm, no la fusta; utilitzen fusta de 4t any per respectar el raïm, envelliment mínim, just per arrodonir, també els surt molt més barata la fusta i en necessiten menys, dic jo; venen el raïm més bo perquè consideren que el mercat està saturat de grans i cars vins,- “…la gent no menja filet cada dia…”; diuen que els tractaments biodinàmics estan pensat per pluviometries atlàntiques, per tant hi creuen, però a mitjes, que és la millor manera de creure; se’n’ riuen de les certificacions Bio perquè com totes les certificacions industrials, et xuclen la sang i els calers. Volen vendre els seus vins i que se’ls beguin prop de casa. Espero que arribin a Arenys. I segueixen el calendari llunari, fins i tot per tastar els vins. A més estant elaborant un negre amb garnatxa peluda i un altre amb picapoll negre.
Són els meus herois.
Si en voleu saber més llegiu-ne l’entrevista a la Guia de vins de Catalunya
Ara em pORTO bé, empleno la copa, somiu en la garnatxa peluda, clavo el nas el picapoll em fa pessigolles, oloro fort, garnatxa i carinyena, xarrupo llarg, visca el raïm, i em deleixo.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
avui l’he provat i m’ha agradat molt.