marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

8 de maig de 2017
0 comentaris

PENSAR CIUTAT, PROJECTAR PALMA

Convocats per l’entitat Palma XXI (www.palmaXXI.com), un grup important de professionals de distintes disciplines pertanyents a les principals i més actives associacions illenques, estan pensant Ciutat o, si es vol i atenent l’enunciat proposat per Palma XXI, treballen en “La Ciutat de futur”.

A partir de les reflexions profundes del que està passant a Palma –el que ens està passant als qui hi vivim- aquest grup d’especialistes, com a representants de la societat civil organitzada, projectaran la ciutat que millor serveixi la ciutadania, això és, i entre molts altres aspectes, afavoreixi la cohesió social, l’empoderament ciutadà, la prosperitat, la sostenibilitat en tots els ordres, l’adequació de tots els recursos i serveis a l’interès general i, en definitiva, a fer més saludables, formats, ben armats culturalment i lliures i responsables els ciutadans d’aquí a molts anys vista.

Palma presenta, d’entrada, unes especificitats que cal no desatendre: és ciutat illenca, i, per tant, en un territori finit; i un nucli enorme (208 kilòmetres quadrats), tenint en compte la dimensió de Mallorca (poc més de tres mil sis-cents quilòmetres quadrats). Per això, per pes geogràfic i humà (402.949 habitants el 2016, sobre 1.107.220, total de les Illes Balears) qualsevol projecte o prospecció de futur de Ciutat afectarà d’alguna manera la resta de Mallorca, es especial els municipis amb què limita.

Tot està per fer, naturalment, però ja és una bona nova aquesta engegada. Es tracta de caracteritzar Palma, d’imprimir-li la marca identitària que mai no hauria d’haver abandonat sense oblidar, és clar, la complexitat social que ara mateix es deixa sentir. Serà un projecte àmpliament discutit des de la transversalitat disciplinària que se sotmetrà al parer de la ciutadania. Una proposta que no evitarà el tractament emocional i que, en ser cuita, caldrà difondre profusament.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.