marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

15 de febrer de 2015
0 comentaris

DE LA SAVIESA LUL•LIANA ALS ELOGIS A LA INCULTURA

L’impresident Bauzá va anar a Roma per veure el Papa Francesc en audiència pública i demanar-li que vingués a Mallorca en ocasió de la santificació de Ramon Llull –que és un “sentiment del poble”, va dir el resident transitori del Consolat- i Bergoglio li va sortir amb un ciri trencat demanant-li al seu torn que resàs molt a Sant Alonso Rodríguez, jesuïta com ell. Les cròniques no aclareixen si l’impresident ha de resar molt perquè per intercisió de sant Alonso el Papa acabi venint a Mallorca per honorar Ramon Llull, o si l’impresident havia de resar molt perquè l’oració pot aconseguir miracles i tots dos els necessiten. José Ramon Bauzá, tanmateix, digué al Papa que per resos no quedarà i, si cal, anirà a Monti-sion, al call de Palma, “i hi quedarem”.

Seria de veure, l’impresident i el seu inseparable escuder Gómez, tancant-se a Monti-sion i cridant que no sortirien de l’església dels jesuïtes fins que Ramon Llull  -franciscà i, per tant, poc amic dels jesuïtes- fos declarat sant i així poder posar Ramon Llull als primogènits dels mallorquins.

Es veu a la llegua que aquest miracle –el del tancament- no es veurà i que la visita papal a Mallorca no serà per ara. Per això, per poder empassar tanta decepció i lligant caps entre Ramon Llull i el món acadèmic illenc, l’impresident ha intercedit perquè Mateo Isern cedís un espai públic a s’”Acadèmi de Sa Llengo Baléà”, una de les entitats més tòxiques de les que patim i la que amb més afany s’entesta a fer-nos a tots més beneits. Per això, rep prebendes i enhorabones de part de l’impresident que capaç és de proclamar en seu parlamentària que aquesta colla de bàrbars és marmessora del lul·lisme.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.