ALMOINAR EN TEMPS D’AÏLLAMENT

Segons l’agència de notícies EFE (efe de Falange, el partit feixista, segons un dels seus fundadors, Ramon Serrano Suñer) a Las Palmas, el seu jutjat número 5, ha condemnat un home de 46 anys a dos mesos de treballs en benefici de la comunitat per demanar almoina. Es veu que dissabte passat la policia el va trobar captant i li recordà que no podia estar al carrer i parar la mà; que se n’havia d’anar a ca seva perquè així ho exigeix l’ordre de confinament. El captaire accedí a anar-se’n-hi, però poc després el tornaren a trobar a un altre punt de la ciutat tornant a captar. D’aquesta ja no se n’alliberà.

En temps de confinament pel coronavirus captar surt molt car. No sabem si havia captat molt o poc, aquest home canari de 46 anys, però si ja costa acumular ferralla quan els carrers vessen de gent, poquet podran pellucar els almoiners amb els clients potencials enclaustrats.

Sense més dades que aquestes, hom està per dir que el jutjat número 5 de Las Palmas s’ha passat molt. És ver que tots hem de quedar a ca nostra perquè la COVID-19 és letal i, a més, s’acarnissa amb la gent gran i les persones més malaltes. D’aquí, però, a condemnar ni que sigui a treballs en benefici de la comunitat un captaire hi cap una constel·lació. Entre d’altres raons, perquè fer treballar algú en benefici de la comunitat que, per imperatius econòmics, l’obliga a viure al marge és, si més no, un sarcasme. Hauria estat molt millor que l’haguessin condemnat a fer una feina regular i en el mercat ordinari de treball, per exemple. Així hi guanyen el captaire i la comunitat, sens dubte.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *