FRONTERES A LA TELEVISIÓ EN CATALÀ

El Govern Sánchez no fa comptes propiciar la reciprocitat de les emissions d’À punt i TV3 en negar a la Generalitat Valenciana el múltiplex per fer-ho possible. S’entén que sense aquest múltiplex, tampoc no serà possible la reciprocitat d’À punt i IB3 televisió.

Alguns mitjans parlen de galleda d’aigua freda i, la veritat, a mi no m’ha vingut gens de nou per molt que el president Puig s’hagués mostrat favorable, ni que fos amb la boca petita, a aquesta reciprocitat.

Malauradament, el partit del senyor Sánchez i del senyor Puig, fa set anys gairebé dia per dia, vetà inicialment la tramitació de la ILP “Televisió sense fronteres”, una iniciativa liderada per Acció Cultural del País Valencià que recollí 651.650 signatures en els nostres països, al País Basc i a Galícia. Després de moltes gestions, el PSOE aixecà aquest veto i la ILP entrà a tràmit parlamentari en la sessió del congrés del 13 de setembre de 2011.

Com se sap i fatalment, l’11 de setembre del 2012, el Congrés dels Diputats, amb els vots contraris del PP i UPyD, impedí la tramitació d’aquesta iniciativa al·legant que la possibilitat de rompre les fronteres comunicatives proposades requeria una forta inversió econòmica en equipaments tècnics que no es podien assumir, deien.

Exactament, i sap greu dir-ho, la mateixa excusa que ara mateix posa el govern Sánchez  per no atendre escrupolosament tant la lletra com l’esperit de la Constitució i de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries.

Segueixen, per tant, les excuses de mal pagador per no expressar allò que no gosen dir però que pensen i creuen fermament: que no volen que circulin lliurement els continguts audiovisuals en català per tot on és la llengua del lloc; que no volen que el català s’emancipi com qualsevol altra llengua; que han d’aïllar el Principat fins a escanyar-lo; que han d’obrir profunds tallafocs perquè no s’escampi la seva empenta. Que els partits que s’autoproclamen constitucionalistes volen fronteres, barreres i barrots, curt i ras, per al català i els seus mitjans de comunicació.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *