Corti

13 de Gener 2008

Aquesta població és una ciutadella fortificada de l’interior de Còrsega, situada al centre geogràfic de l’illa a una altitud de prop de 500 m sobre el nivell del mar.

La imatge és de la plaça on hi ha la casa natal i també el monument a Gian Petro Gaffori, polític cors que durant la primera meitat del s.XVIII va lluitar contra els genovesos, tot i que sense èxit, per la independència de l’illa.

(a la façana de la casa encara s’hi conserven els impactes dels projectils durant les lluites de l’època)

La independència va ser possible però una mica més endavant…

  … entre el breu període comprès entre els anys 1755 i 1769, encapçalada per Pasquale Paoli, considerat pare del nacionalisme cors. Corti va ser aleshores capital de la Còrsega independent, la qual va disposar d’una de les primeres Constitucions redactades a Europa i d’Universitat pròpia.

Des de la situació estratègica de les muralles de la Ciutadella de Corti és podia controlar i defensar una gran extensió del territori interior cors, però malgrat tot l’illa va ser finalment ocupada pels francesos.

Afegeix un comentari