FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

8 de maig de 2010
0 comentaris

Festes de Maig a Badalona (8) – El mirall del temps

8 de Maig 2010


“Speculum. El mirall del temps”.  
Aquest és el títol de l’espectacle audiovisual que ha servit com a punt d’arrencada de les nostres festes d’aquest any, ideat especialment per la cel·lebració de la capitalitat cultural de Badalona d’aquest 2010.
Un seguit de representacions fent un recorregut pels moments més significatius dels 2000 anys d’història de la nostra ciutat, des de la Baetulo romana fins a l’actualitat ens han posat directament en contacte amb les nostres arrels.

Així, han desfilat davant nostre recreacions i imatges d’avantpassats notables i dels principals fets que han marcat la nostra ciutat al llarg dels segles.
Escoltava no fa massa a un destacat dirigent europeu dir:  “Qui no té en compte el seu passat, difícilment podrà construir-se un bon futur”.

Hem pogut doncs copsar que el comú denominador de totes les èpoques ha estat la capacitat d’integrar i sumar noves idees i cultures.  Badalona s’ha erigit sempre en lloc d’acollida.

Els diferents actes que configuren aquesta capitalitat cultural, de mica en mica estan posant de relleu, i en valor, aquesta sensibilitat badalonina per acollir, integrar, sumar, en definitiva d’enriquir.

I és en aquesta línia argumental que el periodista Enric Juliana ha sabut traçar un magnífic Pregó de Festes, que resumeix de manera magistral de on venim, com som, i com hem de seguir essent.

BONES FESTES DE MAIG!!   Us deixo l’enllaç amb el pregó íntegre (no us el perdeu!)
i també amb l’agenda de les Festes …
El pregó:
http://www.badalona.cat/aj-badalona/ca/ajuntament/ajuntament-informa/noticies/noticia.html?html=19259.html

L’agenda:
http://www.festesdemaig.cat/festesdemaigWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=agenda#wlp_agenda


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.