Festa Ovidi Montllor

20 anys de vacances

El monogràfic de la campanya es pot trobar a La Tinta Invisible i a Vilaweb, a Barcelona

0

1797578_710102712424089_7788467925768278579_nDes d’aquesta setmana, podeu trobar exemplars de la publicació “O juguem totes o estripem la baralla”, editada per la campanya “Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances” a dos locals més de Barcelona. Concretament, a l’Espai Vilaweb, al carrer Ferlandina, i a La Tinta Invisible, al carrer Lleó, 6, baixos, on hi ha l’exposició de Jordi Albinyana “El temps farà de nosaltres colors”.

Intervencions de la campanya en la cloenda de la gira d’Ovidi3

0

img_5737Coincidint amb els dos concerts de cloenda de la gira de l’espectacle Ovidi3 a Vic, organitzats per la candidatura municipal Capgirem Vic, la campanya “Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances” va intervenir a l’inici dels actes per fer un breu balanç de la iniciativa, i agrair les complicitats i suports rebuts durant aquest any d’activitat.

Com ja és habitual, el grup Ovidi3 va repartir entre els assistents als concerts exemplars de la revista editada per la campanya.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Avui i demà, a Alcoi, actes per cloure l’any Ovidi

0

CdLPy4PW8AAJnQOEl Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi celebra, avui, dia 10, i demà, 11 de març, sengles actes de cloenda de l’any Ovidi Montllor.

Per una banda, a les 8 del vespre d’avui, es clourà l’exposició l’Ovidi Popular, d’Antoni Miró, amb les intervencions de Jordi Tormo i les actuacions de Jordi Gil i Feliu Ventura. Es farà un vi d’honor del País Valencià.

Per a demà, a la mateixa hora, es projectarà “L’Ovidi: el making of del documental que mai no es va fer”. Vicent Luna presentarà el productor, Carles Miralles.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

21 anys després, seguim!

0

PERSONATGESAvui, 10 de març, fa 21 anys que l’Ovidi marxà de vacances. I quan encarem la recta final de la campanya “Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances”, ens adonem encara amb més força que la seva figura, la seva actitud i el seu compromís; la seva capacitat, la seva visió i sensibilitat són més vigents que mai.

Un any d’activitat arreu del país, i més enllà, ha establert lligams i inèrcies que serviran per seguir teixint la xarxa de compromisos com a societat i com a país. Aquest proper curs serà la personalitat de la Montserrat Roig qui prendrà el relleu i qui ens farà que seguim pensant, parlant i escrivint la realitat dels Països Catalans. Fent visible el que alguns voldrien que esdevingués un record, un tresor amagat, un retall de la memòria.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ovidi3 tanca la seva gira a Vic els propers dies 12 i 13

0
Publicat el 7 de març de 2016

12647435_1122066711157817_8124058832997978543_nEl muntatge Ovidi3, de David Caño, Borja Penalba i David Fernàndez, tanca oficialment la seva gira arreu dels Països Catalans els propers dies 12 i 13 de març, dissabte i diumenge, al Casino de Vic. Tot i que pot haver-hi alguna actuació posteriorment, el muntatge clourà la seva itinerància on va començar, ara força consolidat i havent crescut moltíssim respecte de les primeres actuacions. Per a aquest esdeveniment, Ovidi3 comptarà amb diferents col·laboracions i servirà per evidenciar l’amplitud del bagatge acumulat al llarg d’aquests mesos.
Des de la campanya “Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances”, impulsada i coordinada per Som Països Catalans i la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, volem agrair la col·laboració d’Ovidi3 en la difusió del monogràfic editat amb motiu de la campanya i que ha permès que es repartís a bona part del país.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El pas del temps farà de nosaltres colors, de Jordi Albinyana, a Tinta invisible

0
Publicat el 5 de març de 2016
f7028291-f7ca-4ac8-a814-7da7e384344aDes del dia 10 de març, l’espai Tinta invisible, al carrer del Lleó, 6, de Barcelona, acollirà l’exposició “El pas del temps farà de nosaltres colors“, de Jordi Albinyana. Aquest dia es farà la inauguració, a partir de les 7 del vespre, i es podrà visitar fins al dia 8 d’abril.
Detalls
“Ovidi Montllor aplegà l’any 93 a les tres ben tocades a l’Olleria i dinà un blanc i negre en el bar del Xurro. Els de L’Olla el varen rebre amb un «Què dius?» i el d’Alcoi els digué un fum de versos de Joan Fuster (el qual havia faltat l’any anterior) i, en acabant de sopar, el «No hi havia a València dos amants com nosaltres…» en el Plata.

Se’n tornà com havia vingut: a soles. I, un parell d’anys més tard, se n’anà de «vacances» allà on brama la tonyina. El pas del temps féu de nosaltres colors, i d’ell un enyor que no se satisfà només amb la seua obra o la dels artistes, musicals i no, que l’han succeït.

El nostre Ovidi, «l’Ovidi», ressuscità per a l’aniversari que en feia deu i s’ha passejat d’ençà per les mars i muntanyes d’esta terreta en forma de cançó, pròpia o aliena; en la veu de cantants i en el gest de músics i actors, però també en les mans dels artistes plàstics que han volgut reproduïr l’esperit lliure de l’Ovidi insubornable.

I enguany, Ovidi, enmig del seu no parar en torreta dylanià, ha tornat a l’antiga Alqueria de les Olles i ha passat per ca la Corrunda, on el seu nét major li ha preparat el repertori per a una nova gira: deu de les cançons més sonades del xeuet alcoià, gravades en fusta, estampades sobre fulls Imagine Silk de tres-cents cinquanta grams i alçades dins d’una carpeta de cinquanta per setanta.

Cada una de les deu planxes, tirades de cinquanta en cinquanta, té un color definit i definitori, llevat de la de Montserrat, que els du tots: ací, Jordi Albinyana fuig de la rotoscòpia ovidiana habitual per a reescriure els versets d’Estellés, de Salvat-Papasseit i d’Ovidi mateix amb una nova iconografia, reminiscent dels cartells artesanals d’èpoques convulses.

Els amants, els companys, Teresa la Loca, la fera ferotge o la sageta de foc es lligen amb claredat de la mà d’Albinyana per a omplir els lligalls amb les quals seran lliurades als nous amos, en un dia que durarà anys. Perquè tot és de tots. Au!”

Toni de l’Hostal

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aquest cap de setmana l’Ovidi Simfònic al Barnasants

0
Publicat el 4 de març de 2016

OVIDISIMPATIC-660x330Dins la programació de l’edició 2016 del festival de cançó d’autor Barnasants, aquest diumenge, dia 6, a les 6 de la tarda, a l’Auditori de Barcelona s’ofereix l’espectacle Ovidi simfònic de la Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi. Un muntatge que arriba a Barcelona a tall de cloenda d’un any d’activitats que han servit per recordar i reivindicar la figura de l’Ovidi Montllor.

Publicat dins de General | Deixa un comentari