Festa Ovidi Montllor

20 anys de vacances

3.000 revistes de campanya repartides a la plaça de Bous de València

0
Publicat el 25 d'abril de 2016

plaçaLa publicació monogràfica “O juguem totes o estripem la baralla” que vam editar durant la campanya “Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances” ha estat present -malgrat el vent i la pluja!- en l’acte celebrat a la plaça de Bous de València, el dia 23 d’abril. Els darrers 3.000 exemplars de la publicació es van repartir en els seients de l’espai. En total, durant aquest any d’activitat s’han repartit 15.000 exemplars arreu del país. Des d’aquí volem agrair a tothom qui ha col·laborat en aquesta difusió i, especialment, al muntatge Ovidi3, entre tots han fet possible que els textos i les informacions que conté el full hagin estat presents en tants indrets.

El CATradicionàrius tanca l’any Ovidi amb concert i exposició

0
Publicat el 14 d'abril de 2016

CfwFogdUAAA1KV7Després de presentar la producció Ovidi Popular, 20 anys! al Tradicionàrius 2015 i programar-la a diferents sales de Catalunya i València, i de col·laborar amb el concert del BarnaSants 2016 Ovidi Simfònic. Perquè volem! el Centre Artesà Tradicionàrius clou l’Any Ovidi amb l’espectacle Avui Ovidi i l’exposició Ovidi Popular d’Antoni Miró

Avui Ovidi, un espectacle íntim, auster, proper i senzill amb la perspectiva d’una nova generació d’artistes per redescobrir-lo i rememorar-lo

A Ovidi Popular Antoni Miró pinta l’artista d’Alcoi en plena cançó, amb tota la força, amb la plena consciència de l’escenari com a corretja de transmissió de l’art

Quan el cantautor valencià Feliu Ventura va escriure al gener del 2015 un manifest demanant que se celebressin els vint anys del traspàs de l’artista Ovidi Montllor, arreu dels Països Catalans van néixer iniciatives per commemorar l’efemèride. El Centre Artesà Tradicionàrius va crear la producció Ovidi Popular, 20 anys! basada en l’obra d’inspiració popular i tradicional de l’artista i interpretada per les veus més emblemàtiques del folk dels països catalans com Pep Gimeno “Botifarra”, Miquel Gil o Arturo Gaya. Després d’un any de portar la producció per cinc sales de Catalunya i València i de participar amb el concert del BarnaSants Ovidi Simfònic. Perquè volem! el C.A.T. decideix tancar l’Any Ovidi amb una exposició i un espectacle de la mà d’artistes joves i amb una mirada cap a la poesia, la música i textos de l’artista d’Alcoi a l’espai més emblemàtic del centre, el Bar del C.A.T.

Un homenatge a Ovidi Montllor en clau de futur_
Ara arriba el moment de les noves generacions
Diumenge 17 d’abril de 2016 – 18.15 h i 20.15 h – El Bar del C.A.T. – 4 €

Avui Ovidi és un espectacle multidisciplinari d’una nova generació d’artistes que inclou cançons, poesia i textos d’Ovidi Montllor, però també de poetes com Vicent Andrés Estellés, Víctor Alexandre, Núria Cadenas o Pere Gimferrer. En un ambient molt proper i intimista el públic gaudeix d’una experiència escenogràfica de xoc, altament emotiva, i participa en primera persona d’una sessió cantada gairebé a cau d’orella amb la guitarra de fons. Entre els temes destaquen himnes d’Ovidi Montllor com La Fera Ferotge o La cançó de les balances, poemes com Carta a Casa i textos sobre l’artista valencià. La vetllada del 17 d’abril al Centre Artesà Tradicionàrius, està dirigida per Marc Ràmia i Eloi Aymerich i comptarà amb la participació de diferents músics i actors de la seva (nova) generació: l’actriu Jéssica Pérez, l’actor Pol Martínez, la cantant Laia Mulà i Jo Jet, acompanyats del músic Isidre Caro i la poeta Maria Antònia Grau. Una vesprada de poesia, records, nostàlgia, imatges, teatre i política. O simplement una vesprada per “brindar i menjar per ell” com deia Feliu Ventura.
Serà un dia que durarà anys.

Avui Ovidi és una producció de la delegació del maresme d’Òmnium Cultural i l’espai cultural El Públic.

Miró i Ovidi en la seva quotidianitat feliços _
Del 8 al 30 d’abril de 2016 al C.A.T.
Horari de visita: de dilluns a divendres de 17 h a 21 h

L’exposició Ovidi Popular parteix del treball que des de fa anys va començar l’Antoni Miró en record, homenatge i reivindicació de l’artista, del compromís i de l’amic Ovidi Montllor i es concreta en un seguit d’elements d’obra gràfica digital sobre paper o llenç que fixen diferents expressions, actituds o representacions d’Ovidi Montllor des de la perspectiva de Miró. A Ovidi Popular Miró pinta un Ovidi en plena cançó, amb tota la força, amb la plena consciència de l’escenari com a corretja de transmissió de l’art, Ovidi s’expulsa des d’ell mateix cap als altres per a esdevenir nosaltres.

Una producció de Casals i Ateneus dels Països Catalans i Som Països Catalans

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’Ovidi Popular al CATradicionàrius del 8 al 30 d’abril

0
Publicat el 11 d'abril de 2016

IMG_2783Del 8 al 30 d’abril es pot veure l’exposició Ovidi Popular, d’Antoni Miró, al CAT, el Centre Artesà Tradicionàrius, a la Vila de Gràcia, a Barcelona, dins la campanya “Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances”, i com a darrera estació del recorregut de la campanya iniciada el març de l’any passat, promoguda per la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans i Som Països Catalans, i que s’ha pogut visitar en més de 30 indrets del país.

El proper dia 17, al CAT s’hi organitza una actuació, en dues sessions -18,15 i 20,15-, Avui Ovidi, un espectacle d’homenatge a càrrec d’Eloi Aymerich i Marc Ràmia.

Al CAT hi podreu trobar exemplars del monogràfic editat durant la campanya i el catàleg de l’exposició, que inclou textos de Toni Cucarella, Feliu Ventura, Joan Fuster i una biografia de l’Antoni Miró.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari