Festa Ovidi Montllor

20 anys de vacances

Aquest dissabte, Vilafranca del Penedès homenatja Ovidi Montllor

0
Publicat el 27 de maig de 2015

homenatge_ovidiAmb motiu dels 20 anys de vacances de l’Ovidi Montllor, Vilafranca del Penedès viurà un seguit d’actes de record i reivindicació de la feina feta i de la vigència de l’Ovidi Montllor, tot de la mà de la Comissió d’Homenatge a Ovidi Montllor, amb un pes important del Casal Popular de la localitat.

Així, els actes començaran amb la pintada d’un mural, un vermut i un dinar popular, tot això a l’av. Catalunya/ Parc Sant Julià. A la tarda, al casal, inauguració de l’exposició “L’Ovidi popular”, del seu amic, l’artista alcoià, Toni Miró, una mostra que es podrà veure fins al 12 de juny, i seguidament es projectarà un documental.

Per acabar la jornada, s’ha programat l’espectacle “Ovidi al cub“, un muntatge de Borja Penalba, David Caño i David Fernández.

Al Racó de la Corbella, aniversari i Festa Ovidi

0
Publicat el 20 de maig de 2015

11263055_837346489668057_8946762129238924570_nAquest cap de setmana, al Racó de la Corbella estan d’aniversari. Per celebrar-ho, han organitzat un seguit d’actes des del divendres, 22, amb la celebració de l’obra i la persona de l’Ovidi Montllor com a eix central.
Així, el divendres es presentarà el llibre de Jordi Tormo, “Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula” i el dissabte, després del dinar per commemorar els cinc anys del casal, hi haurà albaes i l’actuació de Feliu Ventura, impulsor de la crida per commemorar la Festa Ovidi. 20 anys de vacances.

Racó de la Corbella / Plaça del Pilar / València

La CAL convoca la trobada d’organitzadors del Correllengua

0
Publicat el 20 de maig de 2015

Targetó-trobada-e1431689868161El dia 6 de juny, la CAL celebrarà la trobada d’organitzadors del Correllengua 2015, dedicat enguany a l’Ovidi Montllor. La trobada, on es posaran en comú les pautes de la CAL per a enguany i les propostes dels diferents grups locals per al Correllengua, es farà a la seu de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, durant el matí de l’esmentat dissabte.Aquí podeu accedir a la informació completa de la jornada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Correllengua 2015, de la CAL, ja té cartell

0
Publicat el 16 de maig de 2015

CFJY0ofXIAA3Eu8En el transcurs de l’acte de lliurament dels premis Joan Coromines, que ha celebrat la Coordinadora d’Associacions per la Llengua-CAL, aquest dissabte a Olesa de Montserrat, s’ha fet pública la imatge guanyadora del concurs convocat per l’entitat. Com ja es va fer públic en el seu moment, el Correllengua 2015 està dedicat a la figura, l’obra i la trajectòria d’Ovidi Montllor, en coordinació amb la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans i Som Països Catalans.

La imatge correspon a la proposta guanyadora.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Articles sobre l’Ovidi a Vilaweb Ontinyent

0
Publicat el 15 de maig de 2015

ovidimroigCoincidint amb la celebració d’un acte en record a Ovidi Montllor a Ontinyent, aquest cap de setmana, l’edició local de Vilaweb publica cada dia un article relacionat amb l’obra i la trajectòria d’Ovidi Montllor.

Així, des del dia 11 i fins demà, han anat publicant-se textos d’autors diversos que podeu llegir en els enllaços que trobareu a continuació, així com a la pàgina especial que Vilaweb Ontinyent ha creat a l’efecte.

Descripció d’una involució -de por…, de David Mira

Dos obrers de la paraula: Ovidi Montllor i VA Estellés, de Jordi Oviedo Seguer

L’Ovidi en els músics d’ara, de Dèlia Celada Belda

Descobrir Ovidi, de Consol Rico

L’Ovidi i l’ofici d’actor, de Jordi Tormo i Santonja

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Avui, a Lleida, Festa Ovidi Montllor

0
Publicat el 15 de maig de 2015

CFCb-9uW8AESqIQL’Ateneu Cooperatiu la Baula, de Lleida, organitza, per a avui mateix, un acte d’homenatge a Ovidi Montllor, a partir de de les 8 del vespre, a Can Ramon (Baixada de la Trinitat, 5), amb el títol “Ovidi, paraula i cançó”, en el qual hi prendran part Joan Baró, actuació musical, Amat Baró, recital poètic, i la projecció del documental “Ovidi per Ovidi”.

20 anys de Barnasants i de vacances de l’Ovidi

0
Publicat el 14 de maig de 2015

11167667_10153345685973060_1297158309370837156_nEl festival Barnasants celebra el seu 20è aniversari amb un concert molt especial: Sis hores de cançó al carrer de Sants amb les actuacions d’una bona representació dels principals cantautors del país.

El concert comptarà amb les actuacions de Cris Juanico, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Verdcel, Ester Formosa i Adolfo Osta, Joanjo Bosk, Alidé Sans, Montse Castellà, Hugo Mas, Clara Andrés, Rusó Sala, Gemma Humet, Tomàs de los Santos i Borja Penalba.

L’entrada és lliure i tot començarà, davant de les Cotxeres, a les 7 de la tarda.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Homenatge popular a Ovidi Montllor a la Vall d’Albaida

0
Publicat el 14 de maig de 2015

10842343_966987223333354_278355923259890299_oL’homenatge popular a Ovidi Montllor organitzat pel Casal Jaume I de la Vall d’Albaida a Ontinyent, per a divendres vinent aplegarà actuacions i intervencions de més de vint intèrprets, que hi aportaran cançons, música, lectures de poemes propis o de l’Ovidi, performances, i altres intervencions artístiques. L’espectacle tindrà una escenografia creada per alumnes de l’institut Josep Segrelles d’Albaida, amb el suport de l’artista Xeles Tortosa.

El Casal Jaume I va fer una crida a sumar-se a un homenatge popular a Ovidi Montllor, plantejat com una oportunitat perquè entitats, grups creats expressament o persones a títol individual feren aportacions al reconeixement de la societat valldalbaidina a l’obra i la persona de l’Ovidi, un acte que compta amb la col·laboració de VilaWeb Ontinyent. El nostre diari publicarà durant aquesta setmana textos referits a l’artista alcoià com a preàmbul a la celebració de divendres. Comencem amb un escrit inèdit de David Mira, poeta i amic personal d’Ovidi Montllor, un text sobre la cançó ‘Una de por’.

El cartell per a l’espectacle el formen Gent del Desert; Carles Enguix; L’Alè de la Fera; Consol Rico, Maribel Collado, Maru Micó i Jesús Barranco; L’ Àngel Furtiu i els Trileros, amb Pau Urenya, Camilio Gonzàlez, Xavo i Víctor; David Mira i Josep Sanchis; alumnes de l’escola Lluís Vives d’Ontinyent sota la direcció de German Ferri; Mara Vicent i Josep Andrés; Ricard Sanchis; Pepe Ferre; Jordi Tormo; Néstor Bernabeu i Joel Bernabeu; i Joan Valls.

L’homenatge es farà a les 19.30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent de la capital de la Vall d’Albaida, amb entrada gratuïta.

(Notícia publicada a Vilaweb Ontinyent)

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’Ovidi popular es presenta a València de la mà de Ca Revolta

0
Publicat el 7 de maig de 2015

ovidi-popCa Revolta organitza el proper 12 de maig l’espectacle “OVIDI POPULAR, 20 anys!” a l’Espai Rambleta (València), i d’aquesta manera ens sumem a la commemoració dels 20 anys des que l’Ovidi se’n va anar (com ell mateix cantava) de vacances.

Cal reivindicar la figura d’Ovidi Montllor i mantenir-la vigent hui en dia per la seua magnitud musical, cultural i cívica: la fidelitat als seus principis, la seua visceralitat davant les injustícies, la seua posició sempre incòmoda i desafecta al sistema. Per això des de Ca Revolta hem programat un espectacle de qualitat, produït pel Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i basat en l’obra d’inspiració popular i tradicional d’Ovidi Montllor. En “OVIDI POPULAR, 20 anys!”, algunes de les veus més representatives del nostre folk interpretaran, sota la direcció artística de Josep Vicent Frechina, un repertori connectat amb les arrels d’origen popular de l’artista alcoià.

A l’espectacle intervenen:
A les veus: Pep Gimeno “Botifarra, Miquel Gil, Toni Torregrossa (Urbàlia Rurana), Artur Gaya (Quico el Cèlio) i Jordi Fàbregas (El Pont d’Arcalís).
Els músics: Tóbal Rentero (corda i arranjaments), Pau Figueres (guitarra i arranjaments), Gregori Ferrer (acordió) i Arnau Figueres (percussió).
Rapsòdia: Celdoni Fonoll.
Conductor: Josep Vicent Frechina.
Presentació: Rosana Pastor.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A Blanes, festa de maig amb homenatge a l’Ovidi

0
Publicat el 5 de maig de 2015

21817_445417592307200_4375994691773875523_nAquest dissabte, dia 9 de maig, l’Ovidi serà homenatjat a Blanes, a l’ateneu popular Sa Fera Ferotge. Els actes comencen a les 8 del vespre amb la inauguració del mural de l’Ateneu, l’¡homenatge a Ovidi, muixeranga i lectures, i seguidament, cançó d’autor amb Mario Cano, sopar de pintxos, pds… Tot organitzat per l’ateneu i la comissió Maig obrer.