ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

PONT

Deixa un comentari

Ens cal conèixer i entendre la ciutat com a la múltiple dansa dels morts i els vius. Vida contrastada entre la foscúria inimaginable de la mort tendenciosament interrompuda en la seua  exhuberant presència habitual, amb llurs formes grotesques, distorsionades, que infonen energia.

Pont: FRAGMENT DE CIUTAT, LLOC DE TRÀNSIT, desitge que sigues, alhora siti on emplaçar-nos, des d’on guaitar la vida de les persones pausadament i viva. El trànsit del dia i la nit, on exposar-s’hi i exposar-nos-en. Pont que enllaça per dalt entre l’antigor de B. i la modernor; i per dessota entre l’Aigüera i el camí actual de la vida. Intentem acoblar-les, tot urbanitzant infrastructures de ciutat.

(+)

Aquesta entrada s'ha publicat en ARCHITECTURES el 26 d'agost de 2010 per josep_blesa

ANOU. CUINA D’INTUÏCIÓ. (1)

Deixa un comentari

Tres anys ens ha portat construir aquest restaurant situat al barri d’Extramurs. En agost de 2006 vam acudir per primera vegada. Quasi un any després se’ns encarregaria el projecte. Tres mesos després estava ja projectat al mil·límetre.

Problemes de finançament retardarien la seua arrancada. Un pressupost inicial que es reduïria en un 30 %. Una recerca de professionals per tal d’encabir un restaurant impossible. Creació d’una nova societat mercantil que se’n fes càrrec de la promoció i la continués, trobada d’un nou finançament i arrancada, amb tot lligat teòricament, abans de falles d’enguany. Cinc mesos d’obres intenses en coordinación i recta d’arrancada final. Estem cercant mobiliari, que està quasi triat i una decoració mínima ad-hoc. No en queden peles per a més. És una gran pèrdu la dels murs que hem de tapar a causa de la insonorització. Quedant-hi uns murs, que restaurats serien encisants. Més de cinquanta visites d’obra, a banda de les reunions amb diferents agents. I un miler de fotos del dia a dia.
El punts a atacar eren aconseguir alçada dins de la normativa. D’ací al gran excavació de 35 centímetres. La inserció de la renovació d’aire en menjador, obrador, lavabos i l’extracció de fums de la campana.  La despesa de la insonorització ha estat brutal. Crear una capsa insonora dins del volum on encabir-lo. I un fum d’inbstal·laciions d e seguretat i protecció, sondes, etcx. que resten amagades. Un bon grup d’amics, i professionals diversos que han patit aquesta obra i disseny, entre ells l’amic en Josep Selva (el rei de les solucions impossibles).
Farem un reportatge curtet quan inaugurem el proper dia un d’octubre d’enguany sense el rotllo de SLIDER que avui us hi dese.
Vam fer un vídeo molt casolà per a que la promotora, a l’inici, se’n fes una idea de cap on anàvem.

Aquesta entrada s'ha publicat en BUILDERS el 11 d'agost de 2010 per josep_blesa

BARCELONA ENAMORA

Deixa un comentari

Sí, ciutat-marca que diu el Francesc Múñoz, al seu llibre URBANALIZACIÓN. Però collons què bona !
Vos dese aquest magnífic vídeo. BARCELONA EN COLORS

Unes preses fotogràfiques magnífiques i una cançó de l’imprescindible Gerard Quintana, crec, de categoria!

Molt de temps hem estat implicat amb entonacions neutres (blancs, grisos i negres) i algun toc subtil d’un primari (vermell, blau o groc). Des de fa uns mesos estic agregat a una  colla molt interessant liderada per l’artista granollerí Vicenç Viaplana que creà al seu voltant aquesta colla l’Imagina’t un Granollers amb + color, a la qual em vaig afegir-hi, sense pensar-m’ho. Tenen unes idees molt punyents.
Granollers és una de les ciutats que millor conec i forma part del meu univers vital més íntim i estimat.

Aquesta entrada s'ha publicat en ARCHITECTURES el 1 d'agost de 2010 per josep_blesa