marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 de març de 2024
0 comentaris

LA TRISTESA DEL CANT

Avui fa 80 anys que en Franco el sanguinari va crear al DNI. N’hi ha que pensen que aquest document existeix des de temps immemorials. Per això és bo i fa bé saber-ho; saber sempre fa falta. I saber, precisament, és el que volen impedir de totes les maneres els seus hereus, el del sanguinari, que segueixen manant en les més altes instàncies de l’Estat i ens fan ballar al so del seu reaccionarisme.

De la mateixa manera que ens convé recordar que avui fa 50 anys que el sanguinari Franco va fer matar Salvador Puig Antich. Tant catoliquíssim, Franco el sanguinari, que no escoltà aleshores Papa Pau VIè que li demanà expressament que li commutàs la pena. No va ser, la de Puig Antich, la darrera execució signada pel dictador cinquanta-quatre dies abans de morir: el 27 de setembre de 1975, , varen ser afusellats José Humberto Baena, José Luis Sánchez-Bravo, Ramón García Sanz, Jon Paredes Manot -Txiki- i Ángel Otaegi Etxeberria.

Lluís Llach va escriure en homenatge a Salvador Puig Antich la cançó “I si canto trist”. Tornar-la a sentir avui, precisament, pren una volada nova. L’any 2006 va fer part de la banda sonora de la pel·lícula “Salvador” dirigida per Manuel Huerga.

https://www.youtube.com/watch?v=GIfcOnSjfY0


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.