vargas llosa, borrell, coixet: particular respostes a tres perquès

En la manifestació d’ahir convocada a Barcelona per la Societat Civil Catalana, tot demanant explícitament que només hi haguera símbols constitucionals, el possible munt de dubtes del que en el fons són aquesta gent (vinculada a l’extrema dreta i el franquisme) quedava del tot esvaït.
Resposta 1: Per què Vargas Llosa pronuncià un discurs propi? -Perquè crec que representa l’incendiària figura que per terres llatinoamericanes denominen “El arte de entusiasmar a la tropa” Vegeu “Reflexiones sobre la guerra de los Mil Días | banrepcultural.org  ¿Cómo fue, en esta lucha, lo que algunos de los manuales del siglo pasado llamaron “el arte de entusiasmar a la tropa”, y hasta dónde se entusiasmo?”.
Resposta 2: Per què Josep Borrell va fer un discurs propi ? -Perquè d’ençà que el PSOE en 1979 abandonà el marxisme de Marx passant al centreesquerra del felipisme, els socialistes començaren a fer el cim d’avui que consta de tres campaments base. 1r. Joaquin Almunia iniciant l’esquerda en el centreesquerra. 2n Rodríguez Zapatero deixant l’últim concepte del centreesquerra mortalment esquerdat. 3r. Alfredo Pérez Rubalcaba, sense caure-li la cara de vergonya, per no quedar fora de la gesta conqueridora, transforma el partit en un centredreta, desconcertant a part de la militància que comença a abaixar-se en marxa del tren socialista. I avui, amb el Cim coronat per Pedro Sánchez, engegant definitivament a dida la pràctica del marxisme, i les paraules de Josep Borrell reblant el clau fotent la teoria a la merda, per vergonya pròpia i aliena, s’esdevé en la mena de caricaturesc partit socialista obrer ultradretà, que ahir donava “permís” tot aconsellant als seus per anar a la manifestació dels SCC d’ideologia “a por ellos”.
Resposta 3: Per què Isabel Coixet  assegurant que no estava compromesa a res desmentí la seva  participació a l’acte convocat per SCC? -Perquè que negar el compromís sense ni un intent de querellar-se, fa pensar que veus properes i estrangeres li hauran aturat (per dignitat del setè art) els peus per no caure en la temptació de convertir-se, amb el temps, en la Leni Riefenstahl, d’aquest esperpèntic borbònic feixista govern de l’Estat.
L’acte a favor de la unitat d’Espanya, per a tots els gustos serà del tot analitzat per experts comentaristes, per la qual cosa, a fi i efecte de buidar el pap, només faré una concisa valoració personal:
De Vargas Llosa, si en una ocasió va dir “Catalunya sería un paisito gobernado por fanáticos” parlant sobre la independència, el seu discurs va ser l’essència del clàssic “bocazas” que va de sobrat per la vida no només amenaçant i desprestigiant sinó que també pixant fora de test pel pensament únic que el fa vociferar que “Pudemont, Jonquera i la Forradell” són terroristes i racistes.
De Josep Borrell, fent-se el simpàtic citant el seu amic que viu a la lluna que, com que està tan lluny només veu independentistes pel territori català i per això li pregunta on són els altres, Borrell, exhortant a la multitud els “jalea” tot dient-los, -aquí, aquí esteu!, aquí, esteu aquí!!!, tal qual com aquell ¿como estan Ustedes!!!???, d’estil pallassos de TVE convertint-se per uns moments en l’autèntic engrescador d’infants, portador de l’única estelada ahir pressent a l’escenari i tímidament entre la multitud, assegurant que aquesta, la multi estelada de la UE, és la seva,.
I del Manifest dels convocants, llegit al final a mitges entre un dels membres de SCC i l’ex fiscal Jiménez Villarejo esplaiant-se fora del text a llegir vomitant serps i gripaus titllant entre altres qualificatius de “presumptes” delinqüents, a Puigdemont, Junqueres i Forcadell, ja no sé què dir quan penso que aquest bon home ex fiscal defensor ahir també davant del micròfon de la Fiscalia de l’Estat i d’aquells fiscals partidistes del PP que tenen entre mans causes contra membres de JuntsXSí i contra ciutadans implicats en el procés d’independència, en ser ni més ni menys un veterà d’aquella transició del 78 ex afiliat del PSC i ara, no sé si per rejovenir l’esperit de lluita, encara ho serà de Podem, arribo a la conclusió que ni els del teatre de La Cubana ni els de Polònia, tenen guionistes que superin l’espectacle que íntegrament (perquè després es queixi algú) i en directe el canal 324 de TV3 retransmetí ahir.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *