MOTOR IBÈRICA “madres coraje” (2 d’11)

Del blog arbitrari i aconstant de jordi rabassa “perquè vull”: En aquest context de reivindicació laboral i repressió empresarial i institucional, més de dues-centes dones encapçalades per la Maruja Ruiz (Guadix, Granada – 1936), esposa d’un treballador de Motor Ibérica, es tancà a la parròquia de Sant Andreu per de fer encara més visible la lluita. La Maruja era aleshores una líder sindical i veïnal de Nou Barris que treballava en l’esfera del PSUC, CCOO i l’Associació de Veïns del seu barri. Segons destacà Montserrat Roig en un article del mes de Juliol,
“(…) empezaron encerrándose por sus ‘maridos’ para acabar haciéndolo por la ‘clase obrera’ (…)”.

Motor Ibèrica (2 d'11) (2) Motor Ibèrica (2 d'11) (3) Motor Ibèrica( 2 d'11) (4)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *