Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

2014: L’any en que Dalí desembarcà al Brasil (1ª part)

Deixa un comentari
2014 serà un any molt recordat al Brasil, obviament per la celebració de la copa del món de futbol. Però també perque la inflació ha disparat tant el cost de la vida que ja hi ha qui hagi rebatejat la moneda brasilera – el real – com a surreal.Doncs el preu de les coses està adquirint proporcions vertaderament surreals (sic) per aquestes contrades! El que explica el munt de protestes i vagues, que s’estan duent a terme aprofitant que l’atenció dels mitjans de tot el món està volcada en el país tropical.

I entre tanta surrealitat, en el món de la cultura, 2014 també serà recordat com l’any en que l’obra de l’excentric Salvador Dalí desembarcà al Brasil. I ho fa per partida doble. Doncs dues exposicions inèdites sobre el mateix autor s’hauran realitzat al llarg d’aquest any antològic en diverses ciutats brasileres.

En pimer lloc, parlarem de l’exposició a Brasília: “Salvador Dalí – Esculturas Surrealismo Tridimensional”. Consisteix en un recull de 26 escultures produïdes per Dalí als anys 70, en la fase de maduresa de l’artista, a la seva casa de Portlligat. I és que tot i ser mundialment famós per les seves més de 1.500 pintures, Dalí també produïa de tres a quatre escultures per any; per a entretenir-se, com qui diu la cosa…

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura el 30 de maig de 2014 per gerardviadersauret