Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Brasil, a un pas de la ingovernabilitat

Deixa un comentari

A qui li interessi saber sobre l’actual conjuntura política al Brasil, recomanem l’article d’opinió d’ahir a El Periódico, d’Antoni Traveria, director de la Casa América Catalunya, anomenat “La complexa disjuntiva del Brasil”.

Eus aquí un parell de bocins:

“La profunditat de la crisi econòmica i institucional del Brasil, lluny d’esmorteir-se amb el pas del temps, assoleix nivells superlatius de tensió sociopolítica. Hi ha dies en què el soroll que generen els actors polítics i mediàtics d’oposició distorsionen fins a tal punt la realitat que semblaria que un terratrèmol polític és imminent.”

(…)

“AlS DETERIORATs àmbits de l’economia i la política s’hi afegeix l’incessant degoteig quotidià de casos de corrupció, certs i falsos, amplificats de forma obscena per alguns mitjans de comunicació de consum massiu. Els escàndols en la petrolera estatal Petrobras evidencien la depravació d’un sistema amb unes estructures institucionals de control excessivament fràgils. La solució a la complexa disjuntiva que enfronta el Brasil no consisteix a afegir més confusió i deteriorament als ja existents. El risc és arribar a convertir-se en un país ingovernable.”

Llegiu també:

L’oposició es llança a fer fora Roussef (El Periódico 20-07-15)

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres el 22 de juliol de 2015 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.