FORN DE PA: EL NOU DISC DE WAGNER PA i BRAZUCA MATRACA
Deixa un comentariWagner Pa i Brazuca Matracaacaben de llançar el seu quart disc, Forn de Pa (Sota la Palmera, 2013), que ha estat presentat aquest divendres 16 de maig a la Sala Apolo 2 de Barcelona. Són deu temes en que s’hi troba jazz, reggae, cabaret i samba, però amb un gir més acústic, intimista i relaxat del que ens tenen acostumats.
I és que Brazuca Matraca és la banda mítica que animava les nits brasileres a la ciutat comptal a l’inici de la dècada passada. Fou fundada pel seu cantant Wagner Pa, brasiler que hi viu desde fa 20 anys, ja establert amb parella i fills.
I és que Brazuca Matraca és la banda mítica que animava les nits brasileres a la ciutat comptal a l’inici de la dècada passada. Fou fundada pel seu cantant Wagner Pa, brasiler que hi viu desde fa 20 anys, ja establert amb parella i fills.
Forn de pa aparca, doncs, l’anterior etapa de Brazuca Matraca, més ballable, per a mostrar la faceta de cantautor de Wagner Pa. Les cançons han estat gravades en petit format de butxaca (pocket). I això fa que les presentin en directe també així. Diferent dels discos anteriors, en que la gravació era més electrònica i el format en directe era de banda mestissa.
Wagner Pa canta en portuguès, però també en castellà i català, amb accent carioca (de Rio de Janeiro). Diu ell que es sent totalment “catalarioca” i que ha creat un acent nou en català. “Hi ha un accent de Lleida, el de Girona, el barceloní i també el catalarioca”, explica en l’entrevista que li va fer la revista digital b!ritmos.