Josep Nadal

Músic, activista social, regidor a Pego i candidat a les Primàries de Compromís a les Corts Valencianes per la circumscripció d'Alacant.

COMUNICAT SOBRE PARALITZACIÓ MOMENTANIA PEGO GOLF

Arran de l’últim acord pres per la Comissió Territorial d’Urbanisme sobre el PAI Pego Golf, el homes i dones del Col·lectiu en Defensa del Territori-Pego volem fer les següents consideracions:

 – La paralització momentania del projecte i les consideracions fetes per la Conselleria sobre recursos hídrics, infrastructures i patrimoni cultural, estan totes recollides en les més de mil al·legacions fetes pel nostre col·lectiu durant el periode anterior a l’aprovació en plenari.

– Les deficiències del projecte Pego Golf evidencien la mala fe amb que el govern tripartit va aprovar el projecte. Recordem que el plenari es va celebrar només unes hores abans de què entrara en vigor la LUV (Llei d’Urbanisme Valencià) i es va presentar un projecte molt deficient a preses i correres per a què anara per l’antiga llei (LRAU) amb el conseqüent benefici per la mercantil Inversiones Patrimoniales Marina Alta SL, perjudicant els propietaris de la zona, per als que la nova llei preveia alguns beneficis.

– Les consideracions sobre la manca d’aigua a Pego són un fet molt greu i evidencien que ni ara ni fa 4 anys, als promotors i a l’Ajuntament els ha importat molt poc que Pego es puguera quedar sense aigua. Cal sumar-li a això el fet que la salinització dels pous del poble va en augment com demostra l’estudi del professor Fernando Sendra que el nostre col·lectiu va donar a coneixer fa tres anys. Un pas en fals i Pego es quedara en la mateixa situació hidrica que altres pobles propers.
– Demanem al govern de Pego que deixe de vendre fum. A hores d’ara amb la crisi immobiliaria i l’escassetat d’aigua, un projecte com el de Pego Golf és una quimera. Continuar parlant de la necessitat del projecte per a donar faena a la gent és un engany i posa de relleu la incapacitat del tripartit de donar solucions realistes a la crisi que estem patint. Demanem una acció decidida per al desenvolupament d’un trurisme de qualitat que respecte el medi ambient, a favor de la ubicació de sectors idustrials productius i no contaminants, i per la reconversió agricola cap a una agricultura de qualitat i competitiva.

– Remarquem el nostre compromís per aturar agressions com la de Pego Golf. Continuarem amb les mobilitzacions que creguem necessàries i si la Conselleria dóna llum verda al projecte, immediatament optarem per la via judicial. Com li vam deixar clar a Eduardo Siscar en el seu moment “No el faràs”.

Col·lectiu en Defensa del Territori-Pego
(Pego) – 16/05/2008

Publicat dins de Moviment | Deixa un comentari

  1. És impressionant veure com la gent es deixa convèncer pels projectes a correcuita del govern popular. Escolta-analitza-reflexiona-decideix… No es pot saltar cap pas.

    És caòtic justificar el projecte Pego-Golf amb le fet de donar feina. Treball temporal? A curt termini? I després què? Instal·lacions evidentment inúltils i grapats d’aturats, destrucció del territori. Aquest sector abusiu del turisme i la construcció no dóna rendiment a llarg termini; la nostra economia és un gegant amb peus de fang que, ni pot competir ni manternir-se ella mateixa.

    Estic amb tu i amb la Plataforma; aturar-se tan sols 10 segons abans de parlar i actuar. I remarcar que la millor forma de donar feina i susbsistir és una indústria conscient i respectuosa.

    Garrot per aquest vessant també,
    Mireia

  2. Felicitar este blog por no censurar opiniones al contrario del blog de xavi sarria que elimina mensajes y no deja participar  desde que tiene opiniones discrepantes con la suya. Lo dicho, enhorabuena.

  3. SALUT, VOLEM CONVIDAR-VOS I DEMANAR-VOS QUE ENS PUBLICITEU


    “Influència dels Mitjans Digitals en Català” [PUNXA BANNER]
    El projecte en xarxa, neix i beu dels moviments contra la línia d’alta tensió, es des d’aquesta lluita des d’on s’engeguen les primeres webs destinades a l’hemeroteca i difusió dels moviments ecologistes de La Valldigna. Des d’aleshores que estem en xarxa i amb l’entrada dels primers punts cat engegarem la web, ara fa dos anys. Des d’aquest espai virtual i referencial hem teixit tot una xarxa que te com a objectiu posar els nostres pobles, les seues tradicions i costums, així com els seus trets culturals, llingüístics i socials a l’abast de tothom, mitjançant les noves les tecnologies que proporciona Internet.

    El diari ValldignaDigital, el ForoValldigna, Valldigna TV, i el projecte de radio on line MarinyenRadio formen part d’aquest projecte en xarxa, que comença a esdevindré un referent comarcal. Entre el s projectes pendents d’engegar tenim pendent enllestir una edició local de VilaWeb a La Valldigna, i convertir MARINYENràdio (ara amb el servidor LAST.fm), en una veritable emissora on line, amb una programació pròpia que potencie la música en català i amb l’objectiu de difondre als músics valldignencs des de la xarxa.

    La informació sempre ha estat prioritaria pels moviments socials que convergeixen el en nostre projecte, des de la consciència de la manipulació patent en els afers ecològics i culturals al nostre país, en el segon aniversari a la xarxa hem pensat dedicar l’esdeveniment a l’anàlisi de la possible influència dels mitjans en Català que informen actualment sobre les nostres comarques. Per tal de debatre el tema, el dia 13 de juny de 2008, a les 20: 00h convoquem una taula rodona junt a la Fundació Casal Jaume I Valldigna-Safor, en el que intervindran

    Núria Cadenes [EL TEMPS]
    L’Avanç [INFO lliure-PV]
    Enric Gil [PÀGINA 26]
    Joan Faus [InfoSafor]
    Francesc Vila [VilaWeb.Gandia]
    Carles Benítez [LLIBERTAT.CAT]

    banner gif http://blufiles.storage.live.com/y1pFx8SJSCabw-MDj9NY7ZwgccTJa3nO0ekW9a25SzDXhdtaOLBC2xQjo5QhT_PTOu0fUPcueP0el0

    banner fixe http://www.llibertat.cat/images/banners/banerMDCValldigna.gif

    ENLLAÇ http://valldignapremsa.blogspot.com/

  4. Hola Nadal et vaig escriure aquest mateix missatge a la web de la gossa però supose que per allí no contestaràs i per això t’ho escrir ací.

    Jo i l’amic que portavem la web de la plataforma de comarques l’hem tancada perquè ja ni es feien reunions i tampoc entrava ningú a la web.

    Que fem? fem algo nou? passem de tot i ho deixem còrrer o cap a on tirem?

    N’he quedem 4 i m’agradaria que continuarem tots en contacte.

    Adéu i espere notícies teues

  5. Hola:

    Només volia informar-te de què existeix una pàgina web de la Plataforma Ciutadana “Riu Girona” (http://riuadagirona.blogspot.com/). Al meu paréixer és molt interessant i és una font d’informació quasi directa de les accions que s’estan portant a terme en relació a la riuada i al mateix riu.

    A més, he vist que han penjat un video de l’extracció de grava del riu amb música vostra de fons.

    M’ha paregut interessant fer-t’ho saber.

    Tant de bò es puga canviar alguna cosa en aquest món portat pels interessos.

  6. Avuí m’he comprat un llibre anomenat Doctor Pasavento (Vila-Matas
    (callando, supose) i he pensat que anava a fer-li un tribut al títol d’aquest llibre- que he adquirit de la mateixa forma que haguera pogut comprar un kilo de rap i l’haguera pogut invertir en un bon “suquet de peix” però  he preferit culturitzar-me a culinaritzar-me, entre c’s anava el joc avuí- a veure com el vent passava acariciant la
    superfície de l’arròs -a L’ullal del Bullent: El manantial de la vida
    o tal volta El vent que agita l’arrossar (Ken Lo hachís), serien dos molt bon títols per
    anomenar un altre matí de ressaca- fressant les mates més altes,
    superposant-se les mates lleugeres en la boca de l’indi de Segària, l’efecte de la calina ha donat moviment a la boca il.lusòria d’aquest accident geogràfic assolit per l’AP7, que pausadament s’ha engulit aquest cereal oriental i l’ha digerit pujant per l’essòfac ascendent que dibuixa el Montgó en la barbilla de l’indi que mira el cel, des d’eixa panoràmica, de vegades més real que la vida reial.

    He vist volar un ànec i he pensat si tal volta la força que impulsa els matolls d’arròs no siguen precisament producte del fort aleteig d’aquesta au marjalenca, i de cop interrelacionant termes i temes que des d’un principi no pareixien units per ningun tipus de relació, he pensat que la línea oblícua que dibuixa directament el Montgó sobre la barbilla de l’indi Segarienc més bè siga un tub a través del qual el primer embuteix de menjar a l’indi, d’una manera desproporcionada per tal de provocar-li una enfermetat tiroidea que done com a resultat un creiximent desproporcionat del fetge aconseguint així el tan reclamat mi-cuit (foie gras), que tal volta haga sigut el motiu principal de la desaparició quasi total de la població indígena (La población indígena al borde de la desaparición a causa de una enfermedad tiroidea “inventada” (como no) por el propio hombre, La muerte del hombre sobre el hombre, Ed. Le Monde (la cabra al monde) )causa per la quel s’utilitzen en els últims temps a les mencionades aus per donar plaer a les classes aburgesades. I he comprés el vol alegre i lleuger de l’ànec, lliure per fi d’aquest tipus d’amenaça classista, lliure del gran pes que atravessava el seu estòmac (Figura alegòrica de llibertat vista a dos quarts d’onze a l’ullal del Bullentó, La marjal, dimarts 08-07-08, el fum del puret i els efectes de la cervessa comencen a formar part de l’escenografia, en el fons i la forma. El meu gos em porta una pedra. Decideixo rodolar el  meu dit per l’encenedor i d’una flama i un altra pedra els efectes psicotropics comencen a fer mossa. Un estat de relaxió s’instal.la en mi per continuar aquesta història que sorteix de davall dels meus dits, sense fer servir el cervell, la virginitat sensorial arriba als nivells òptims. Pense en cassalles i nits de carnestoltes. Ara no és moment de festa. La muntanya reclama protagonisme).

    Tot aquest quadre inmòvil m’ha fet pensar si hauria sigut possible tota
    aquesta posta en escena sense l’acció d’un vent suau i melòdic,o si
    tal volta l’immobilitat del vent hauria accionat les dos “moles”
    de pedra, i tal volta Montgo, que devia ser una muntanya predestinada per a ser
    col.lonitzada pels inglesos (go to the Mont, my dear) hauria deixat d’embutir al pobre indi i hauria donat pas a plaers més simbiòtics , i junts hagueren començat el ritual de jocs eròtics que precedeixen a qualsevol acte copulatiu, entés com a tal, começant xuclant el pessó del pit que paradòjicament dibuixa aquesta muntanya enigmàtica quan
    tranquil.lament tornes d’esmorzar del mercat de Dènia pels camins dels
    Poblets, i sense adonar-te sents que l’únic dur a la part inferior del
    volant no és el canvi de marxes, i penses si és possible que aquest segon
    canvi de marxes (afeccionat a la marxa enrera) ha sortit fruit de la panoràmica
    erotisant (que deu ser com una erosió creadora, on hi havia una planura ara
    sorteix forta i exuberant una muntanya amb erupcions volcàniques, i eixa
    mescla de lava, pessons i indis dóna fruit a una ejaculació preseminal que fa
    més agradable el viatge, sempre agradable, de tornada a casa) o simplement
    l’incorporació d’una sexa marxa,  ha sigut fruit d’una ment calenturenta i a partir d’una reestructuració del conjunt de dones boniques de les que hem gaudit entre
    cassalles, pebreres, lloms, petxuges i salsa de cacahuets (un poquet de
    samorra, per favor.) a l’esmentat mercat (un altre dia parlarem de mercats, d’eixa atmósfera encisadora que es reprodueix en cadascun d’ells. Ara parlem de muntanyes. Parlem de la marjal (per favor)) i on hi havia uns pits perfectes hem adjuntat un cul rodó
    i traicioner, i on hi havia una cara bonica hem dibuixat un somriure… i fruit
    d’eixa imaginació de vegades malaltisa, hem creat una nova dona perfecta,
    i ens hem mirat, i hem somrigut i hem preseminat junts.

     O tal volta tota aquesta introducció haja sigut fruit d’un  anterior missatge, d’un amic que un altra vegada s’ha allunyat i t’ha fet  referència a la mel i els seus distints estats, la mel que jo he substituit per lava (la viscositat d’ambdòs elements s’assembla) i com jo he anat a parar on ell a través d’un producte que tambè prové d’un animal volador (abella-ànec) i els dos hem arribat a una interpretació eròtica i excitant a partir de dos elements aparentment inofensius, Seran els primers simptomes d’una mal.laltia, potser, incurable? Tindre’m que recórrer al Doctor Pasavento per intentar trobar un diagnòstic? Jo de moment he començat a buscar solucions en el seu llibre de receptes. De moment els efectes han sigut contraproducents.

     

    He tornat a sentar-me a la vora de l’ullal, m’he mullat el membre que
    ràpidament amb el contrast de l’aigua ha tornat a la seva posició inicial, o intermitja,
    he estudiat si el vent segueix una melodia preestablerta o si tal volt siga
    lliure i anàrquic com tots imaginem, he inventat un món baix d’eixe
    mantell verd i aspre, i més encara, he sentit el discórrer d’eixe vent
    càlid per cadascún dels laberints que formen els talls que alzan desdeñosos sus paralelas inconciliables  (J.Cortazar) .Tal volta espentat pel del.liri d’acabar
    desapareixent (en vida, és clar) m’he vist envoltat de talls d’arròs, d’ànecs
    gegantins i boscos suaus i lleugers. He pogut banalitzar tots els problemes que
    m’atavalen aconseguint minimanitzar-los a la mesura de la meva nova estatura
    i per un moment he sigut molt feliç.

    M’he parat al costat d’uns dels milers troncs que albirava i m’he quedat esperant, esperant que passar el tren que em dugui fins a eixe altre món que tal volta construim junts a partir d’aquestes coses ínfimes a l’ull humà però que vistes des d’una altra perspectiva adquireixen una magnitud inesperada i preciosa. Ja el veig apropar-se. La seva ximeneia no tira fum, alça unes bombolles d’aigua que aporten oxígen a l’atmòsfera.

    – Bon dia, Em podria dir quantes parades té aquest viatge?

    -Unes cent. Quina és la seva?

    – Qualsevol de les Cent d’elles.

    El tren està ple de gom a gom. Em dirigeixo cap al fons i una tortuga debateix amb una “garça” sobre els inconvenients de l’incòmode caparazó. De com d’hipotecada  té la seva vida amb semblant allotjament al coll. Per contra la garça, pensa que ella ho té més fàcil. Cada dia dorm en un lloc diferent, albirant un paissatge diferent. Es sent més lliure.

     

    M’assec entre els dos ovípars i emprenc el llarg camí. S’estableix un pesat silenci….

    P.D: Totes aquestes històries ja no seran possible sense aquest lloc paradisíac que amaga un poble anomenat Pego. Aquest lloc paradisíac no serà possible si alguns “amb molta corbata i molt poca vergonya” intenten que el poble de Pego poc a poc assoleixa tots els camps que l’envolten i l’embelleixen. “El dia que la marjal s’asseque s’inundara el món de llàgrimes, i jo marxare, i tu et quedaras…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.