Josep Nadal

Músic, activista social, regidor a Pego i candidat a les Primàries de Compromís a les Corts Valencianes per la circumscripció d'Alacant.

M’HAN MULTAT PER MANIFESTACIÓ IL·LEGAL

"Vista la comunicación de la GUARDIA CIVIL DE PEGO de fecha 24/09/2005, dando cuenta de la celebración de una manifestación/concentración no comunicada previamente a la Subddelegación del Gobierno…"

Frases precedides per l’escut del Plus Ultra i el logo en bilingüe de la Subdelegació del Govern d’Alacant. No podia esperar-me res de bo d’aquella simbologia, i efectivament al segon foli de la missiva en qüestió em veig ressaltada en negreta la xifra 475, "fills de la gran…", supose que és del tot inevitable que algú reaccione així quan li posen una multa, però encara que això ho diran quasi tots, en este cas tenia almenys part de raó. M’explique:

El 4 de setembre vaig donar compte a l’Ajuntament de Pego en nom del Col·lectiu en Defensa del Terrritori, de les nostres intencions de celebrar una manifestació pels carrers del poble el dia 24 d’aquell mateix mes amb el lema "1 Camp de Golf i 5000 cases +, parem la destrossa", demanàvem permís i deixava el meu telèfon per si hi havia algun problema. Tres dies abans de la mani em contesten per escrit que això no és cosa d’ells i que haig de demanar permís a Delegació del Govern. Cridem a Delegació del Govern i evidentment ens diuen que ja és tard.

O siga que ens plantem a dos dies d’una mani convocada 20 dies abans des de diferents mitjans de comunicació, sense permís. A partir d’ahí parlem amb el Cap de la Policia, amb l’Alcalde Carmelo Ortola i amb el Sergent de la Guardia Civil de Pego, totes tres autoritats em van dir que ells no volien problemes i que si la mani era pacífica ells mirarien cap a una altra banda, vam pactar un recorregut pel centre antic per no retindre massa el trànsit i em van fer responsable de tot el que puguera passar.

El dia de la mani tot va anar rodat, potser faltava algú a banda dels 400 que van vindre, però vam passejar les nostres consignes pel poble amb tota normalitat i sense cap tipus d’incidents.

Em van enganyar com a un xiquet les tres autoritats en qüestió? vaig ser extremadament innocent de confiar en un madero, un picolo i un alcalde del PP?

La resposta no és tan senzilla i més per la majoria dels lectors que encara no teniu totes les claus de la història.

El cas és que a banda de la mani on aplegàrem 400 persones, per la nit se celebrà un concert on n’acudiren 1500, era un concert en homenatge a Ovidi organitzat per Ràdio Pego (Ajuntament), i on la gent del col·lectiu aprofitarem per a què tot el món s’informara del que estava passant al poble en matèria urbanística, i casualitats de la vida com per la meua pseudoprofessió de cantant tenia una hora de micròfon per a mi sol, em vaig dedicar a anar soltant algunes perletes i sobretot a repetir els noms dels principals culpables de l’especulació salvatge que està assolant el nostre poble, res de pensat i fet, tenia molt clar el que volia dir i com dir-ho per a què no em pugueren agafar legalment .

A l’endemà mateix bronca a la gent de Ràdio Pego per portar subversius a cantar, i nova amenaça dels sector feixista del PP de trencar el pacte amb Bloc i PSOE i anar-se’n amb l’extrema-dreta de Barret.

Estic totalment segur que ni l’Alcalde, ni el cap de la Policia ni el Sergent de la Guàrdia Civil teníen intenció en pricipi de xivar-se, però de segur que les pressions han estat molt fortes i com m’ha dit algú per ahí, els del PP de Pego no em perdonen que haja dit noms i cognoms davant de tanta gent, llavors calia infligir-me algun càstig.

Als pobles del País Valencià no manen els alcaldes, ni els caps de la Policia ni els sergents de la Guàrdfia Civil, als nostres pobles mana la màfia legal o il·legal de les grans constructores que compren voluntats polítiques a base de maletins. Això que m’ha passat a mi, no és cap anecdota aïllada i ve passant-li a molta gent de nord a sud d’aquesta terra mil voltes foradada. La qüestió es fer-nos una putada i una altra per a que abandonem, però ja sabeu que alguns no en tenim cap intenció.

Hem presentat recurs a la multa, però el nostre superbuffet d’advocats a Barcelona ja ens ha informa’t que és pràcticament impossible guanya-li un recurs a l’administració quan és la mateixa administració qui ha de resoldre. Res, farem alguna festorra i amb els beneficis pagarem la multa i renovarem el material d’agitació.

I per acabar, tenint en compte que en realitat m’han multat per dir els noms dels principals especuladors que volen fer el Pego Golf, deixeu-me que caiga en el plaer de reincidir:

José Manuel Zapata, principal constructor del Pego Golf, pepero de tota la vida que igual ha tret benefici de Barret que del tripartit. Va ser ell que amb una cabotada va dir al PSOE i PP que rebutjaren les esmenes sobre Pego Golf que havia presentat el Bloc al ple, fins i tot el mateix Bloc es va engolir les seues esmenes .

José Sala, Arquitecte que signa els plànols del PegoGolf, pepero des de fa anys, ha estat de tota la vida el cap de l’aparellador José Eduardo Siscar.

José Eduardo Siscar, Regidor d’urbanisme pel PP, des de sempre

aparellador a les ordres de l’arquitecte José Sala i treballant colze a colze amb Zapata, 120 persones del poble van signar una al·legació en la que se li demanava que es retirara del procés d’aprovació de Pego Golf ja que legalment era clara la seua incompatibilitat per relació professional continuada amb els constructors. Ha amenaçat en diverses vegades de trencar el pacte i anar-se’n amb l’extrema-dreta de Barret, si la resta de regidors no accedien als seus desitjos urbanístics. Conegut per les seues agressions a gent de Ràdio Pego i per haver segut el primer Regidor d’Urbanisme de Barret.

Bon Profit.

Publicat dins de Garrot | Deixa un comentari

TINC UN JOGUET NOU

Portava uns mesos pegant-li voltes a això de fer un bloc, però com la meua familiaritat amb la ciberagitació és bastant tardana i tinc la mania de deixar les coses importants per a la setmana que ve, fins ara no m’havia decidit a donar el pas.

Pots d’spray que deixen els dits tacats, pamflets que no entren per baix les portes per què estan mal plegats, programes de ràdio censurats pel bé de la convivència immobiliària, concerts a centenars de Km etc.. de totes les formes d’agitació que he tastat, aquesta de llogar un bloc és la mes burgesa de totes, o si ho preferiu per a no flagel·lar-me tant, diré la més còmoda.

Evidentment ni renuncie a les altres formes de lluita (que ortodox m’ha quedat), ni crec que per pagar-li 100 durets al mes al ti Vicent vullga dir que el que dic siga menys alternatiu, rojo-separatista o punki que qualsevol altre.

El cas és que tinc un joguet nou, i tinc intenció d’emprar-lo per a gaudir que no per a jugar. Això de que em coste unes perretes i que l’audiència potencial siga qualitativament molt alta m’obliga a recordar-me a mi mateix les dues paraules més repetides en la comunicació materno-filial tin trellat.

El trellat o la serietat que em demane no és la de l’auto-censura, ni tan sols la de mesurar el contingut de les paraules per no ofendre la sensibilitat de certes ànimes càndides , simplement em demane una miqueta de disciplina a l’hora d’anar omplint el bloc de continguts i intentar que la majoria siguen de producció pròpia.

Escriure per escriure’m a mi mateix, assajar per assajar-nos que deia Joan Fuster. No vaig a parlar de mi, però ja em coneixereu els que no em coneixeu.

Passeu-se de quan en quan per ací a llegir les meues cabòries i si em ratlle molt m’ho digueu.

Salut.


Publicat dins de Cabòries | Deixa un comentari