ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

Reforma d’habitatge a Russafa

Deixa un comentari

A. EMPLAÇAMENT
Vivenda de una planta ubicada en un edifici de vivendes entre mitgeres en l’eixample de València, en la zona de Russafa.  Es tracta d’un edifici residencial construït a mitjan segle XX.

Primer vam alçat l’habitatge-pis, doncs, sols volien adobar el que hi havia. A base de diversos esbossos el “projecte” avançà fins a la solució més oberta i dinàmica. Com podeu veure-hi al final de l’apunt.

B. preexistències
Vivenda ja existent, on es pretén modificar la distribució actual per a obtindre una major funcionalitat, amb l’obtenció de dos dormitoris (abans hi havia tres) ubicats en la zona més tranquil·la de la vivenda, una zona de lavabo i un bany més gran (abans només hi havia un bany i era massa xicotet) i una cuina amb connexió amb el menjador (abans estava en l’altra punta de la vivenda).
S’ha tingut molt en compte la creació d’espai de magatzematge, amb armaris recuperats i altres armaris nous i la qualitat dels materials utilitzats, amb un disseny modern i minimal. Unes fotos de l’estat en arribar-hi.

c. programa
El desenvolupament del projecte ve condicionat per l’encàrrec de la Propietat, que vull una vivenda funcional d’acord amb l’estil de vida d’un matrimoni jove amb fills. Tipologia d’Eixample. El leit-motiv era incardinar els molts metres quadrats existents de corredor dins de les estances. La procedència dels propietaris era escocesa i txeca, amb la qual cosa la “nostra tipologia” els era clarament estranya. Per a ells l’espai important era el del lloc de reunió, cuinar i menjador. Amb divisòries mòbils. a fluïdesa espacial. Ens va caldre fins i tot a fer-los un vídeo previ per a que ens entengueren.

Així, el programa funcional de la zona del habitatge a rehabilitar és el següent:

Hall
Estudi
Saló-Menjador
Cuina
Bany i lavabo
Dormitori matrimoni
Dormitori fills

 

http://vimeo.com/24588898

Aquesta entrada s'ha publicat en ARCHITETTURA POVERA, General el 18 de novembre de 2014 per josep_blesa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.