Tombant pel Mascançà

El bloc de Miquel Bresolí

Arxiu de la categoria: Tossal de les Tenalles

La jornada sobre l’ibèric del GRTP, en un llibre

0
Publicat el 4 de maig de 2021

Més de quatre anys han passat entre la celebració de la jornada «Territori i poblament a la Plana Ilergeta», que el Grup de Recerques de les Terres de Ponent (GRTP) va organitzar a Sidamon, i la presentació del llibre que recull els treballs presentats en la mateixa (tot i que l’any passat ja estava publicat).

L’historiador Ignasi Garcés; el president de l’Associació d’Amics del tossal de les Tenalles, Sebastià Garralon; el president del GRTP, Miquel Torres i l’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella, van intervenir en la presentació que es va fer a la sala d’actes de la casa de la vila de Sidamon i que va omplir les places disponibles.

El llibre forma part del projecte Ilergèsia, que espera altres dos publicacions a partir d’altres jornades. Una bona proposta per descobrir el món ibèric a Ponent, centrat en especial en les ilergetes i que per primera vegada inclou la relació amb els ilergets de la Franja.

Pel que fa al Pla d’Urgell, interessants els treballs de Sebastià Garralon sobre els caps clavats, un costum un punt macabre dels ibers, o el Tossal de les Tenalles de Sidamon, el referent (oblidat i ara camí de la seva reivindicació) del món iber al Pla d’Urgell.