FORA REIS, FORA BORBONS, FORA COLAUS … República Catalana Independent: DUI ja!

Han sortit “colaus” tan de pressa com bolets que ens volen entaforar un rei estranger perquè ens mati com Elefants. Quins fons reservats han alimentat aquests fongs corrosius, ves a saber … cert que a les cloaques no hi falten ni rates, ni bacteris ni fongs.

De sempre els catalans som republicans i no volem reis.

Fora borbons, fora felips, fora monarquies i families reials.

Els impostos dels catalans no han de ser per engreixar aquesta gent i amb ells engreixar espanyes siguin on siguin i es diguin com es diguin.

Els catalans hem de dir prou d’una vegada per sempre a participar en aquest desgavell. La “pell de brau” que la quarteregin i que se la venguin per alimentar la seva boca abismal, negre i immensa.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC i de l’ÒMNIUM, i membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- el partit de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa, Batlle Honorari de Venècia, capital del Benetto.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CATALUNYA ACCIÓ (COMUNICAT DE PREMSA)

Unim-nos per a Declarar la Independència al Parlament de Catalunya com a representant legítim del poble català

COMUNICAT  DE PREMSA

21 de juliol del 2017

http://www.catalunyaaccio.cat/

 

Oriol Junqueras proposa que el poble pagui les possibles multes als organitzadors del 9N però ignora de forma oprobiosa les dels que signen un manifest independentista

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha proposat la creació d’una caixa de resistència per pagar la possible reclamació de 5 milions d’euros per part del Tribunal de Cuentasespanyol cap als responsables polítics de l’organització del 9N (Mas, Rigau, Ortega i Homs).

Davant d’aquest atac sobtat de solidaritat del vicepresident, cal recordar que el 27 de juliol del 2015 el Comité Nacional Antiviolencia espanyol va proposar multar dotze entitats independentistes i el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, per un valor total de 960.000 euros per haver impulsat i signat el “Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó” amb motiu de la final de copa del Camp Nou del 30 de maig del 2015. La relació d’afectats era aquesta:

Sobirania i Progrés (de la qual el vicepresident Junqueras sorprenentment en fou un dels fundadors),  CADCI, la Plataforma pel Dret a Decidir, la International Comission of European Citizens, Fundació President Macià, Ara o Mai! Catalunya diu Prou, el Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, la Societat Catalana de Lliure Opinió, el Moviment de Cultura Popular “El Sotrac” i Units per Declarar la Independència de Catalunya (UPDIC): 70.000€ cadascun. Catalunya Acció: 100.000 €. Santiago Espot: 90.000 €

No cal dir que unes  sancions d’aquesta magnitud  arruïnarien la majoria d’economies familiars de Catalunya. Però després d’aquests fets cap, absolutament cap dels partits polítics anomenats independentistes amb representació en el Parlament de Catalunya (ERC, PDECAT o la CUP) va mostrar el més mínim interès per la sort d’aquestes entitats i d’en Santiago Espot en referència a les sancions proposades per Espanya.  Ni un missatge, ni una trucada, ni un sol gest de suport.

Ara, en canvi, en un exercici de cinisme polític com pocs hem vist en els darrers anys, Junqueras corre a protegir els seus companys de professió, no fos cas que ell es trobés en la mateixa situació d’aqui poc i sempre podrà reclamar una reciprocitat. Són els codis que utilitza la partitocràcia catalana per perpetuar-se.  Conformen un selecte club on només s’ajuden entre ells.

Amb tot, aquest rosari de multes, sancions, judicis i inhabilitacions que viu la política catalana podria haver-se evitat si els diputats independentistes haguessin complert el mandat democràtic que el poble els va donar a les eleccions del 27S del 2015. La seva majoria absoluta parlamentària (72 diputats) feia possible una declaració d’independència legítima i democràtica al Parlament de Catalunya d’acord amb el Dret Internacional, tal com havien promès en el seu full de ruta als electors i tal com recomanaven experts internacionals de diversos àmbits. Ens haguéssim estalviat aquest espectacle grotesc i humiliant de demanar que els catalans paguem les multes espanyoles dels qui durant anys i panys han estat visquent plàcidament de la rifeta autonòmica i ara es neguen a portar a terme el que els catalans van votar per majoria absoluta: la proclamació de la independència de Catalunya.

 

Catalunya Acció: “El català única llengua oficial en el proper Estat Català independent, com a llengua pròpia i nacional que és dels catalans”

Aportacions econòmiques: http://catalunyaaccio.cat/aportacio.html

Membre/simpatitzant: http://catalunyaaccio.cat/membre.html

Facebook: https://www.facebook.com/cataccio

Web: http://www.catalunyaaccio.cat/

Youtube: http://www.youtube.com/user/catalunyaaccio

Twitter: http://twitter.com/catalunyaaccio

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Proposta per a una Espanya lliure de Catalunya, en 13 punts irrenunciables que es resumeixen en un: deixeu-nos tranquils!

Dedicat al PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL I ALS SEUS LACAIS DEL PSC, i a tots els que es desviuen com ells per “dialogar” amb les seves cartes marcades com sempre:

1 – A partir d’ara Espanya es dirà “Catalunya” i deixarà de ser una cova de lladres per esdevenir un Poble digne i treballador.

2 – Les LLeis i Constitucions catalanes són la nova llei que substituirà la seva caduca i encarcarada Constitució i demés lleis tendencioses, en un nou i encertat “Decret de Nova Planta” quina benedicció … un dó tan noble i quina sort tan gran, pobres infeliços ja poden estar contents El govern en ple, el Parlament i totes les demés institucions que fins ara eren espanyoles i a partir d’ara seran catalanes, -totes-, es traslladen a la Catalunya de sempre, ara “la conqueridora”. Seran ben nostres … i els estimarem tant…!!!

3 – La llengua oficial del nou ” ja Imperi Català” serà el català i cap altra, les demés llengües regionals seran obstruïdes i minimitzades per sistema. Tothom haurà de parlar en català, estudiar en català, … veure la TV en català, lleis a centenars i inversions milionàries per la que serà a partir d’ara l’única llengua d’entesa que tan ens unirà.

4 – La nova Catalunya serà la “Nació de Nacions” un destí en l’universal, les demès nacions àdhuc la Castellana i els seus satèl·lis seran nacionetes de segones o el que és el mateix “comunitats autònomes” d’àmbit cultural.

5 – Tots els èxits esportius i cièntífics seran considerats catalans i només valdran per a glòria de Catalunya. Oh ! quanta glòria per a Catalunya. Els anuncis de les televisons repetiran sense parar: “aquestes són les coses que compren les catalanes”, fins ara deien “esta és la laca que usan las españolas” “estas son las cosas que gustan a los españoles”, “estas són las acelgas que cagan los españoles”, “la comida nos une … la mierda nos separa”

6 – Totes les empreses d’àmbit estatal passaran a declarar i pagar els seus impostos a la Delegació d’Hisenda que se situarà i es governarà des de Catalunya, i que com qui oli remena els dits se n’unta. Aleshores sí que Catalunya amb gran honor podrà dir com ara fa Madrid que a part de ser la més solidària també serà la més castigada … quin honor !

7 – El repartiment d’impostos i inversions de tot l’estat es decidirà a Catalunya i es procurarà beneficiar primer de tot als catalans del nord-est peninsular, les demés comarques i regions seran oblidades explícitament, no hi ha diners per a tots, s’ha de prioritzar i naturalment el primer de tot seran les comarques catalanes de veritat.

8 – La justícia i l’ensenyament seran tots en català, res millor per a Castella que la llengua catalana, enlloc d’aquella que parlen tan malament gallecs, bascos, andalusos i canaris.

9 – A partir d’ara tots els espanyols ja no seran espanyols sinó que els diran i es diran catalans. Ho seran per que sí, encara que no ho vulguin, ai sí! “Catalanes para siempre” com ho cantava el 92 la Cavallé i el Mercury. Oh sí, tots catalans i agermanats pels segles dels segles … buf quasi un orgasme permanent i immutable.

10 – A partir d’ara la bandera de tota la Nació de Nacions serà l’estelada i l’himne enlloc del “Franco amb una Canya i la Polo amb un bastó” serà els segadors, us agradi o no, què és això de ser tan llepafils?

11 – La Guardia Civil es canviaran el nom pel de Mossos i Mosses i a l’uniforme no hi duran la bandera gualda sinó que hi portaran les quatre barres catalanes. El tricorni serà prohibit i en el seu lloc hi portaran una barretina.

12 – Dia a dia anirem canviant lleis i decrets per adaptar tot l’immens territori, àdhuc “los anchos campos de Castilla” a la Catalunya Sacrosanta de la nova situació. Perjudicant en tot el que poguem a tots els que abans ens han perjudicat a nosaltres, i de la mateixa manera i amb la mateixa persitència amb que ho han fet. “Són tan bona gent!” i nosaltres tan macus …!

13 – El Tribunal Constitucional Català començarà a impugnar lleis de les comunitats autònomes a tort i dret, i imputar tants polítics com pugui. Ens comprarem un fax i els enviarem decrets: això no val … això no és constitucional … això no ens agrada … això i allò i alò de més enllà …

Aquestes i moltes més seran les bases inqüestionables de qualsevol diàleg o negociació.
això si que serà bon fer i alta democràcia.

————

Ai que m’he despistat! no cal tanta ruqueria, ens entendrem més bé en un futur proper si cadascú es queda a viure a casa seva i es preocupa de les seves coses veritablement pròpies i amb les seves lleis veritablement seves i no enreda als altres i els deixa viure. Que els homes i les nacions han nascut per a ésser lliures i felices i no pas per amargar als altres.

Catalunya Independent serà el millor per la nostra gent i Espanya que s’espabili i faci la seva via.

No tenim res contra Espanya, només els demanem que no ens emprenyin i ens deixin tranquils.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC i de l’ÒMNIUM, i membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- el partit de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa, Batlle Honorari de Venècia, capital del Benetto.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sobretot: SALVEM EL VOT EXTERIOR i tinguem apunt la DUI (Sense costos i de 4 a 8 hores)

VOTS I PARTICIPACIÓ
27S    –   1 D’OCTUBRE

<Si guanya el Sí haurem d’abandonar la tradicional cagarel·la catalana i  tot seguit fer la DUI si encara no s’ha fet>   (Salvador Molins, CA, UPDIC)


LA QÜESTIÓ PRINCIPAL DELS REFERÈNDUMS ACTUALS:

La qüestió principal del Referèndum és que, tant nacionalment com internacionalment, quedi clar què s’hi decideix i si hi ha voluntat de fer vinculant el resultat.

RESULTATS 27S

En les últimes eleccions al Parlament, les formacions independentistes (Junts pel Sí i CUP) van obtenir 1.967.000 vots, mentre que la suma dels partidaris del referèndum (amb CSQP) en van aconseguir 2.334.000, gairebé com la participació total del 9-N(2.345.000 vots). Això significa que les formacions independentistes van aconseguir un 36% del cens i els sobiranistes fins a un 42%, tenint en compte que hi va votar el 75% del cens.

EL VOT EXTERIOR:

Com que el vot exterior és un registre i no s’utilitza el cens de 196.000 electors, que per les dificultats per votar sempre és extremadament baix, si es volgués arribar a la meitat del cens, serien necessaris 700.000 vots més que els que es van aconseguir en les últimes eleccions. Si hi sumem directament els votants dels comuns, en serien 320.000 més, que haurien de sortir del PSC, de Ciutadans, del PP o dels catalans que es van abstenir el 27-S. Aquests vots serien prop d’un 20% dels votants de les forces contràries al referèndum, cosa que seria una diferència substancial respecte del 9-N.

LÍMITS I COMISSIÓ DE VENÈCIA
(Quina participació és necessària en l’àmbit internacional)

Com s’ha recordat diverses vegades, la Comissió de Venècia recomana no fixar un mínim de participació. La Comissió de Venècia és un òrgan consultiu del Consell d’Europa que aconsella en assumptes constitucionals per a millorar les institucions i la protecció dels drets humans. El Consell d’Europa va adoptar-ne el codi de bones pràctiques sobre referèndums.

L’argument és que establir un límit de participació pot causar el boicot dels que s’oposen al canvi, que opten per no votar perquè no hagi possibilitat que s’aprovi. Això s’anomena ‘abstenció estratègica’.

REFERÈNDUMS EN EL MÓN:

Com explica el politòleg Toni Rodon, des de la Segona Guerra Mundial fins al 2015 hi ha hagut 309 referèndums constitucionals en tot el món, en només trenta-cinc dels quals hi havia un mínim de participació establert. A Irlanda ja n’han celebrat una vintena, i hi ha una tendència de treure els límits de participació cada vegada més clara.

La qüestió principal del Referèndum és que, tant nacionalment com internacionalment, quedi clar què s’hi decideix i si hi ha voluntat de fer vinculant el resultat.


<Guanya qui suma més vots i el capdavanter guanyador ha de fer efectiu el votat. Imposant-ne la interpretació clara sense trair el sentit de l’opció guanyadora>

<Si guanya el Sí haurem d’abandonar la tradicional cagarel·la catalana i fer tot seguir la DUI si encara no s’ha fet>

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- el partit de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa, Batlle Honorari de Venècia, capital del Benetto.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Catalunya tindrà una de les rendes més altes de la UE” TINGUEM APUNT LA DUI, ens entendrem !

A DUES BANDES

Una Catalunya independent tindrà una renda per sobre de la mitjana europea

Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes i
Clara Ponsatí, catedràtica de la Universitat de Saint Andrews

Foto: Josep Losada.   RAMON ROCA  BARCELONA

“En la conversa a dues bandes que es va fer fa uns dies a la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya van quedar clares alguns aspectes essencials per a la Catalunya separada de l’Estat espanyol:

Una, que la independència és totalment viable, dues, que la renda per càpita milloraria “substancialment” i tres, que el futur de les pensions està més garantit”

L’economista Clara Ponsatí dirigeix actualment l’Escola d’Economia i Finances de la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) i també és catedràtica de la Barcelona GSE. Aprofitant uns dies que estava a Barcelona hem pogut parlar amb ella i amb Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, per analitzar les possibilitats de veure una Catalunya independent i si l’economia i els ciutadans viurien millor. La primera pregunta obligada era si seria viable una Catalunya independent. “Amb la situació actual atès el dèficit fiscal que hem patit les darreres dècades sembla que no hi ha discussió sobre la viabilitat financera d’un estat català”. És més, la catedràtica assegura que “la viabilitat econòmica és indiscutible”. Entre els economistes però hi ha menys acord en els efectes dels anomenats casos de transició. En aquest sentit, el degà dels economistes afirma que “si no hi hagués els 16.000 milions d’euros de dèficit els pressupostos públics de la Generalitat tindrien superàvit”. I el més important de tot en un moment de penúries i deute públic com a conseqüència de la crisi és que, tal com diu el també expert en temes fiscals, “sense aquest dèficit hi podria haver accés al mercat de capitals, que permetria, sobretot, afrontar un dels grans reptes que tindrem en el futur, com és el cas de les pensions”. Efectivament, el futur de la Seguretat Social és un dels aspectes que més preocupen a milions de catalans i de ciutadans de l’Estat espanyol. I més encara quan pràcticament s’ha escolat el fons de reserva que hi havia per pagar als jubilats tenint en compte que fa uns anys aquesta guardiola arribava gairebé als 70.000 milions d’euros i ara es troba per sota de la fatídica xifra dels 10.000 milions. Tot i que la demografia es molt semblant entre els pensionistes catalans i espanyols la problemàtica per als jubilats “és més aviat favorable a Catalunya”, explica Clara Ponsatí, que també ha estat catedràtica a la prestigiosa universitat nord-americana de Georgetown, i que afegeix que el problema de les pensions “és més gran per a l’Estat espanyol que per als jubilats catalans”. Cal recordar que històricament l’atur es més baix i el promig de salaris és més elevat a Catalunya que a Espanya. Aquestes dues circumstàncies fan que en els càlculs per a les prestacions dels futurs jubilats siguin prop d’un 10% més elevats a Catalunya que en terres espanyoles.

Sectors claus

<Quan Catalunya esdevingui un estat independent serà una gran potència> Així ho explica Joan B. Casas quan considera que hi han una sèrie de sectors que tindrien una gran rellevància a Europa, més que ara. “Sempre serem una gran potencia turística i d’oci”, explica el degà, que afegeix que està molt orgullós del pes del sector industrial manufacturer. Posa com a exemple que Europa vol que l’any 2020 la indústria representi el 20% del seu PIB. “Catalunya ja està pràcticament en aquest percentatge, “Som una Catalunya industrial”, diu Joan B. Casas. L’economista també posa accent al pes exportador. “A Catalunya hi ha 45.000 empreses amb capacitat per vendre a l’exterior, de les que 13.000 ho fan regularment”, sentencia el degà, que vaticina que el nou estat europeu “tingui un grau d’obertura molt potent de cara al futur”. Així mateix, destaca el sector sanitari, de la recerca, la biomedicina i la tecnologia o el de la logística, tot plegat “sectors imprescindibles per competir d’igual a igual amb altres socis europeus”, afegeix l’expert en fiscalitat.

Els dos economistes, amb sensibilitats diferents, es posen d’acord en pocs minuts en reconèixer que si Catalunya es converteix en un nou estat del Vell continent milloraria la riquesa. “La renda per càpita de Catalunya seria una renda alta, molt per sobre de la mitjana europea”, explica Clara Ponsatí. Per la seva part, Joan B. Casas recorda que una fortalesa per a la Catalunya del futur serà que la nostra economia “és molt equilibrada, potent i diversificada”, però diu que caldrà fer polítiques per corregir certs desequilibris que hi ha en l’actualitat.

En la conversa a dues bandes que es va fer fa uns dies a la seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya van quedar clares alguns aspectes essencials per a la Catalunya separada de l’Estat espanyol:

Una, que la independència és totalment viable, dues, que la renda per càpita milloraria “substancialment” i tres, que el futur de les pensions està més garantit a casa nostra que a l’Estat espanyol. Tot i així, hi han aspectes que caldrà millorar tant amb independència com sense. Un és l’atur. “Cal una reforma del mercat laboral molt ambiciosa, que no sé si serem capaços de tenir els consensos per fer-la”, assegura Clara Ponsatí, molt vinculada en moviments a favor que Catalunya esdevingui un estat europeu. El seu raonament és que les empreses catalanes són molt petites. Per què? “Pel tipus d’estructura de negociació col·lectiva, ja que a l’estar en companyies més grans la negociació col·lectiva lliga molt”. Afegeix que generar nivell d’ocupació homologables a Europa vol dir tenir un mercat de treball regulat com el dels països europeus: “i això pot suposar política i socialment molts costos, no sé si tindrem l’atreviment de fer-ho”.

El mercat laboral s’ha de polir. Per a Joan B. Casas “ara hi ha salaris impropis d’una societat desenvolupada i moderna, això s’ha de corregir”. El degà es planteja si el sistema productiu que tenim pot donar feina i que no sigui amb sous de misèria. Cal dir -explica l’expert ens fiscalitat- que fins ara el mercat de treball s’ha solucionat amb la immigració perquè hi ha una piràmide d’edat mot envellida. “Barcelona és la ciutat d’Europa amb una natalitat més baixa”.

“És inaudit que gastem tantíssims diners amb hospitals i tant pocs en escoles bressol i joves”, afirma la catedràtica de la Barcelona GSE. Diu que si la gent que pensa tenir criatures no veu que ho tindrà fàcil llavors ja no els té, per això “cal apostar per polítiques de natalitat”, afegeix Clara Ponsatí, que recorda que l’Estat espanyol ha fracassat de forma estrepitosa amb la crisi dels refugiats, que és una crisi humanitària i per tant mereix un tracte humanitari, però “també és una oportunitat econòmica”.

Un altra assignatura pendent a Catalunya -i encara més a l’Estat espanyol- és la manca d’idiomes. “Si volem ser un nou estat europeu hem de saber anglès, sobretot els estudiants i les noves generacions”.

Davant la pregunta de si amb la independència canviaria el dia a dia en les respectives professions? La resposta de Joan B. Casas és que el primer que es notarà és que hi haurà més recursos. També “hi hauria més llocs de treball destinats a la nova administració”. Per a la catedràtica de la Universitat de Saint Andrews, la més antiga d’Escòcia i la tercera més antiga del Regne Unit, la soberania seria una oportunitat per la universitat catalana perquè “canviaria el professorat funcionarial, els mecanismes d’administració de recursos i els projectes de recerca”.

Hi haurà referèndum

“Jo crec que hi haurà referèndum, ho he cregut des del primer dia”, explica Clara Ponsatí. Hi ho justifica perquè diu que creu que seria molt costós veure casos de repressió i presó. “Tenir un Erdogan a la península ibèrica seria molt atrevit, tot i que no podem descartar que Brussel·les s’ho empassi com ja ho ha fet en el cas d’Hongria”.Per la seva part, el degà d’economistes considera que hi haurà convocatòria del referèndum però a partir d’aquí la reacció serà una incògnita.

Ponsatí és de l’opinió que el referèndum no és unilateral. “El que és unilateral és l’actitud del govern espanyol, no s’ha plantejat ni la possibilitat de parlar”. Explica la catedràtica d’economia que “els pobles tenen el dret a l’autodeterminació i quan són conscients de que el tenen, l’exerceixen”. El degà, per la seva part, assegura que el govern ha fet l’única cosa que podia fer amb les circunstàncies actuala. “No fer-lo seria també molt costós electoralment”. Ponsatí critica que “s’ha trigat massa a organitzar la consulta, no se’n va parlar fins un any després del 27S”.

JOAN  B. CASAS, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya :

“Si esdevenim un nou estat serem una gran potència”

Si no hi hagués els 16.000 milions de dèficit fiscal amb l’Estat el pressupost de la Generalitat tindria superàvit.

El turisme i l’oci, la indústria manufacturera, les exportacions, la biotecnologia o la logística serien sectors fortíssims en una Catalunya independent

CLARA PONSATÍ

“Catalunya tindria una de les rendes més altes de la UE”

Si mirem com administra Espanya els seus recursos el nivell de malbaratament és brutal

No pot ser que gastem tants diners en hospitals i gent gran i tant pocs en escoles bressol i joves

Publicat dins de General | Deixa un comentari

No permetrem que feu amb el Referèndum vinculant el que heu fet amb la DUI.

1 – Si, pel que sigui, el Referèndum falla, o el sabotegen, recordeu que la vostra primera obligació electoral resultant de les Eleccions Plebiscitàries del 27S és fer la DUI que incomprensiblement encara no heu fet després de dos anys de disposar de Majoria Absoluta Independentista. Cap govern de cap poble del món que vulgui la Independència del seu país hauria desaprofitat l’oportunitat d’una majoria absoluta com la que encara disposem els catalans. No permetrem que feu amb el Referèndum vinculant i el seu resultat el que heu fet amb la DUI, o sigui amb excuses de mal pagador … no complir!

2 – Parlant de les possibles alternatives de la Manifestació de l’ONZE DE SETEMBRE d’enguany, la primera alternativa ja corre de fa mesos, quasi diria  que des del setembre de l’any passat, es tracta de la Manifestació per a la DUI organitzada per l’UPDIC de Jordi Fornas amb el suport de diversos col·lectius independentistes partidaris de la DUI dels 68 diputats pel cap baix,  que Junts pel Sí i la CUP, amb 72 diputats independentistes han incomplert no fent cas dels catalans que el 27S van votar els programes que es comprometien a fer la DUI, i ja se sap o s’hauria de saber, Junts pel Sí i la CUP no en poden al·legar ignorància, que amb més de 68 diputats la DUI és legal internacional, és legítima i plenament democràtica.

3 – De Catalunya en Comú i Podem Catalunya, us puc dir que són el SINÓ de la margarida: Sí puc, no puc, Sí puc, no puc,  … a fer l’enze no cal anar-hi. Són com el Rajoy, aquesta gent ni poden, ni volen defensar Catalunya, no cal amoïnar-se per ells, ni d’ells se’n pot esperar res de bo. Sort  que la mateixa gent que els va votar crec que són molt més lúcides i despertes que no pas els seus representants del “Sí podem, però no podem”  … una bona ensarronada finançada i organitzada des de les cloaques i fons reservats de l’estat espanyol.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Catalunya completarà la “Creu d’Occident” a Europa un cop faci, sense por, la DUI

“La Creu d’Occident a Europa, la bandera de Sant Jordi i la nostra Estelada”

Amb Catalunya, Occident pot completar en el marc d’Europa un dels seus grans eixos, em refereixo a l’eix anglosaxo que connecta els Estats Units amb Londres i va fins Israel, un estil de democràcia i de defensa de la llibertat en el que Catalunya encaixarà bé i esdevindrà una vàlua que d’alguna manera encara resta pendent.

L’altre eix més significatiu enllaça Alemanya, França i Itàlia.

L’arc del Nord el formen països com Suècia, Noruega, Islàndia i Dinamarca, …

A més, prop d’Europa no és bo que Anglaterra es trobi gaire sola i amb Catalunya hi trobaria un bon aliat i una altra ferma companya.

Els dos eixos ben completats dibuixaran una creu, no pas d’estels lluents com els que dibuixen la famosa i bonica constel·lació anomenada «la Creu dels Mars del Sud» brúixola i nord de vaixells i mariners al llarg de tota la història, sinó una creu formada pels diferents estels blancs corresponents a les nacions europees, estels que simbolitzen la llibertat dels Pobles que frueixen del suprem valor de la seva pròpia independència, estels blancs com el que figura dins del triangle blau de la nostra estelada i que també omplen de magnificencia la bandera dels EUA.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, membre de Compromesos amb la DUI i simpatitzant de l’UPDIC «Units per declarar la Independència Catalana» de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ara “SÍ” podem fer un país nou, Catalunya en comú de tots els catalans i per a tots els catalans, plenament lliure i responsable.

Catalunya lliure serà la nova esperança dels Pobles i les persones que anhelen la llibertat.

Ara “SÍ” podem fer un país nou, un estat català independent, Catalunya de tots els catalans i per a tots els catalans, entre tots i en comú fem-la plenament lliure i responsable.

L’1 d’octubre d’aquest 2017 n’és la cruïlla. A partir del pronunciament de tots els catalans que volem Catalunya regenerada i lliure podem bastir un futur rejovenit i engrescador que hem de netejar d’errors i vicis que es van acumulant centúria rere centúria.

“He vist un món nou i una terra nova” he vist Catalunya lliure, més plena, més justa, més creativa, més emprenedora, més solidària i pacificadora, un punt de llum i esperança per a un món fràgil i dolorit.

Catalunya lliure serà la nova esperança dels Pobles i les persones que anhelen la llibertat.

Quan arribem al cim de la Independència no ens tornem superbs i no ens oblidem de cap manera dels altres. Ales hores és quan haurem d’acomplir aquella crida profètica de Lluís Maria Xirinacs “quan siguem forts, aleshores haurem de lluitar contra nosaltres mateixos” per a mantenir-nos justs i humils.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- el partit polític de Jordi Fornas -ex batlle de Gallifa-. Membre de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tinguem apunt la DUI en previsió del que pugui passar: LA DUI és LEGÍTIMA, LEGAL i plenament DEMOCRÀTICA.

 

La DUI s’haurà de fer, abans o després, millor abans, però en tots el casos:

Tinguem apunt la DUI en previsió del que pugui passar.

 

Que ho sàpiga tothom:

LA DUI és LEGÍTIMA, LEGAL INTERNACIONAL i plenament DEMOCRÀTICA.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

“Els 787 municipis de l’AMI, 51 consells comarcals, diputacions i altres ens locals, ens mantindrem ferms” Ara tinguem apunt la DUI !

Nova demostració de força del món local. Els batlles de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), més de cinc-cents batlles dels 750 adherits a l’AMI, han participat directament i ha signat un manifest, en nom de tots els adherits, què es comprometen a cedir els espais municipals per al Referèndum d’independència, i com a Referèndum de veritat “vinculant” de l’1 d’octubre.

Així doncs, cap nova amenaça del govern espanyol contra els ajuntaments no ha generat cap efecte sobre la determinació del món local sobiranista.

El paranimf de la Universitat de Barcelona, ple de gom a gom, ha estat l’escenari de l’acte, titulat ‘Món local X referèndum’. A més, hi han assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vice-president, Oriol Junqueras; la presidenta del parlament, Carme Forcadell; el president de l’ANC, Jordi Sànchez; i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a més d’alguns membres del govern. Diversos batlles han intervingut per a defensar el referèndum i la independència i s’ha emès un vídeo sobre els greuges de l’estat espanyol respecte de Catalunya.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha recordat l’inici del procés amb la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut del 2010. Ha anunciat que es convidaran les ciutats agermanades amb els municipis catalans perquè facin d’observadors internacionals en el referèndum.

‘La por judicial no es podrà espantar. Els ajuntaments hem rebut molts atacs d’aquesta justícia polititzada. No tirarem enrere, no ho han aconseguit fins ara i no ho farem. Ens mantindrem ferms’, ha dit respecte de les amenaces judicials del govern espanyol. ‘President, diputats: compteu amb el compromís del món local. No hi ha res més revolucionari i transformador que posar una urna’, ha sentenciat.

‘President, govern: som darrere vostre’
El president de l’ACM, Miquel Buch, ha defensat que el referèndum no és una dèria del president i del govern, sinó que ve de lluny: ‘És una dèria de la ciutadania, de centenars de milers de persones que han sortit al carrer a demanar democràcia i el dret de decidir’.

Ha afegit: ‘Estem avalats per la ciutadania, per la democràcia i per un contracte inviolable’.

‘Avui agafem un compromís amb la unitat. Tots tenim un compromís i un paper’, ha dit. Seguidament, ha demanat al govern i al president que s’aixequessin i miressin enrere: ‘Estem amb vosaltres, som darrere vostre’. Els batlles s’han aixecat, han aplaudit i han cridat ‘Votarem, votarem’. Buch ha clos: ‘Avui som darrere vostre, però l’1 d’octubre estarem al vostre costat per la dignitat del poble de Catalunya, dels que ja no hi són i dels que han de venir’.

L’ex-batlle de Cerdanyola del Vallès Antoni Morral ha llegit el manifest. En el text, les entitats convocants recorden que els consistoris són les institucions més properes als ciutadans i que gràcies a això poden ‘captar els anhels i necessitats’ dels veïns, que demanden un referèndum per a decidir el seu futur polític. Diuen que el món local ‘tornarà a estar al costat dels seus ciutadans i de les institucions del país’ perquè es pugui fer el referèndum.

Puigdemont: ‘Arnes o urnes’
Puigdemont ha agraït el suport dels batlles. ‘Avui en aquest lloc solemne, històric i carregat de raó, ens heu expressat el vostre compromís insubornable amb el referèndum’. Ha recordat que el govern va signar un compromís al Palau de la Generalitat fa dos mesos. ‘Ens demanen garanties: vosaltres sou les garanties’, ha reivindicat.

‘Ara s’han donat que això va de debò. Ara troben motius de preocupació. De riure-se’n han passat a l’amenaça. És la demostració més clara de l’estat de por que s’ha apoderat de qui creia que ho tenia tot controlat. Tenen por i més que en farem’, ha dit. ‘O arnes o urnes’, ha clos, després de criticar que l’estat espanyol té al·lèrgia i intolerància cap a la democràcia.

Junqueras ha assegurat que només hi ha una legalitat i una sola legitimitat que es deriva de l’amor a les persones. Ha defensat que la mobilització popular és d’una gran importància per a fer front a la repressió de l’estat espanyol. ‘Farem allò que ens pertoca i donarem l’oportunitat d’expressar-se al nostre poble. Salut i república’, ha afegit.

El cant d’Els Segadors ha clos l’acte. Actualment, hi ha 787 municipis adherits a l’AMI, i 51 consells comarcals, diputacions i altres ens locals. L’acte dels batlles sobiranistes ha estat l’avantsala de la presentació dels detalls del referèndum per part de Junts pel Sí i la CUP al parlament, i de l’acte que prepara el govern al Teatre Nacional de Catalunya per dimarts.


Publicat dins de General | Deixa un comentari