BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

11 de desembre de 2023
0 comentaris

Llista Cívica Unitària per a completar la DUI

 

Quin conflicte, quina Orquinaona?

“Llista Cívica Unitària per a completar la DUI”

 

Ni oblit, ni perdó, completar i implementar la DUI, l’alliberament de Catalunya i dels catalans.

Respecte absolut pel Primer d’Octubre i per la DUI catalana del 27 d’octubre de 2017. Aquest és el “conflicte” que hem de defensar arreu. Defensar-lo implementant-lo primer de tot en el nostre enteniment i tot seguit implementant-lo amb l’acció política que ni ER, ni Junts, ni CUP estan disposats a portar a terme.

Caldrà la Llista Cívica per portar a terme aquesta decisió i implementació, el que molts en diuen “aixecar la DUI”.

El Primer d’Octubre de 2017, el Poble de Catalunya i el seu govern, després de fins dinou peticions serioses d’entesa, dilatades en el temps, amb Espanya, sense mai ésser ateses, va decidir emprendre la Via Unilateral de convocar el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya, vinculant, el vam votar i el vam guanyar per majoria absoluta, amb una participació del 43% del cens electoral.

El 27 d’Octubre de 2017, al Parlament Català, legal i legítim, com el mateix Referèndum, es va votar la DUI catalana i també es va guanyar per la majoria absoluta de diputats.

Aquest és el missatge que no podem callar, ni oblidar, ni normalitzar-ne la negació, la superació o l’oblit per part d’Espanya i molts inconscients catalans i els seus partits mal anomenats independentistes, venuts de fet a l’enemic espanyol, per acció o omissió.

No cal que cerquem ni creem conflictes artificials. Restar sotmesos a una mena de nació-estat aliena, la repressió en tots sentits, l’espoliació permanent, colonització continuada i persistent, la submissió política, de lleis i judicatura del Regne de Castella primer i d’Espanya després, de matriu castellana sobre el Poble i la Nació Catalana sencera des del 1714, com a conseqüència de l’abandó de l’aliada Anglaterra i els pactes del Tractat de Utrecht.

Cal crear més conflicte? Calen mesures d’acció que l’Statu Quo pugui catalogar de conflictes agreujats o fins i tot d’actes de terrorisme?

Amb la denúncia perssistent de totes les seves agressions no n’hi ha prou? És ben clar que els inútils partits polítics catalans i els seus capdavanters actuals no serveixen ni per això!

Així, doncs, el Mandat del Referèndum del Primer d’Octubre, República Catalana Independent i la DUI. Res més!

 

Salvador Molins Escudé, Cos Territorial de Berga per a la Llista Cívica, la unitat i la DUI. Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR del BIC.

 

PS1:

Incògnites del quart espai:

https://www.vilaweb.cat/noticies/incognites-del-quart-espai/

PS2: 6 dels comentaris:

Marcel Barbosa

09.12.2023  |  08:28

Ni quart espai ni cap invent unionista, crearem un front civil per escombrar els partits que ens han donat l´esquena i avançar decididament cap al nou estat català. Costarà perquè com es veu cal remar contracorrent i l´imperi de l´IBEX. Som-hi, el futur està en les nostres mans.

 

Josep Castellsagué

09.12.2023  |  10:18

Tothom parla de quart espai, però quin és el tercer?
El primer i el segon són el mateix: ERC i Junts.
La CUP és el tercer fictici. Tot el que hauria de fer el quart espai és el que ha deixat de fer la CUP (neutralitzada per ERC: expolítics rellevants de la CUP tenen càrrec i un bon sou al govern de l’Aragones).

Hi ha dos espais només. Per una banda ERC i Junts, dominats pels seus dirigents i la seva gent que viu de la política. Que ja els hi va bé l’autonomisme: viuen més tranquils.

I l’altra espai, que sorgirà si tots els que tenen el poder dins els dits independentistes no ho aconsegueixen frenar (i l’opció Sílvia Orriols és un submarí enverinat, el nou feixisme europeu)

 

Mònica Vidal

09.12.2023  |  15:51

Un líder amb coratge, un projecte engrescador, una crida a la unitat, un carrer en ebullició i una reflexió profunda de què fem amb els partits politics actuals i, per descomptat, una estrategia per aturar el psoe (no goso dir “psc” perquè ja no hi son). Els numeros del sr. Bou són la tenalla que no ens permet avançar. Varem fer l’u d’octubre perquè no vàrem fer cas dels números i vàrem creure en nosaltres mateixos.

 

Lluís Cabot

09.12.2023  |  10:20

Es parla molt de la Llista Cívica; però:
Qui la compondrà?
Quins seran els seus postulats?
Formaran part d’una organització o ens?
Només amb la “promesa” d’aixecar la DUI ja n’hi haurà prou?
Se suposa que deuran explicar i explicitar molt bé; que vol dir AIXECAR la DUI; que per cert va ser una NO DUI.
També deuran explicar que passarà l’endemà d’aixecar la DUI.
És cert; que cal començar de NOU; però també és cert que cal COMENÇAR BÉ, amb professionalitat, pragmatisme, experiència i capacitat.
I simplement amb una Llista Cívica sense més ni més, no n’hi haurà prou.

 

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!