Observar, llegir, escriure

Canvi climàtic, crítica literària, ciència, consciència social, des del Camp de Túria.

27 de febrer de 2022
0 comentaris

Una altra vegada, NO A LA GUERRA!

Una altra vegada cal cridar: NO A LA GUERRA!

No volem guerres, ni a Ucraïna ni enlloc, vergonya de la humanitat i del gènere masculí, autoritari i violent per adoctrinament social. Els conflictes armats normalment són provocats per oligarques –homes que volen repartir-se el botí de guerra– i no per la generalitat de la gent, que és sotmesa en nom de déus i pàtries per a tapar els seus negocis corruptes, on la guerra i la venda d’armes en són dels més lucratius. Els qui fan aquests negocis són còmplices d’aquests assassinats i genocidis –empreses espanyoles estan entre els primers exportadors d’armes mundials, augmentant any rere any el seu negoci sinistre. Tots els “Blocs” militars tenen massa morts a l’esquena. Ni OTAN ni Putin, hem d’estar amb els pobles ucraïnesos i russos –i els de les altres cultures que hi convisquen–, que són els que hi posen els morts.

Tot i veure força difícil que els pobles abocats a aquest conflicte no desitjat s’alliberen dels seus oligarques, al meu entendre caldria apaivagar-lo en compte de posar-hi més llenya al foc, per a evitar mals majors per a ells i per a nosaltres, si es desfermàs una altra guerra oberta a Europa. Caldria aconseguir, doncs, un alto el foc el més ràpidament possible, tot cercant una solució diplomàtica entre les parts, que respectàs el dret d’autodeterminació dels pobles que el reclamen.

Al món calen menys armes i més educació, més diàleg, més democràcia, més justícia social. NO AL MILITARISME! DESARMAMENT MUNDIAL! No a la manipulació informativa de molts mitjans! I, vinguen d’on vinguen, donem acollida als refugiats!

En aquestes circumstàncies dramàtiques que viu Europa, caldria parar atenció al Comunicat del Centre Delàs d’Estudis per la Pau davant l’escalada militar a la guerra d’Ucraïna – Propostes pacífiques per aturar la guerra a Ucraïna: http://centredelas.org/actualitat/comunicado-del-centre-delas-destudis-per-la-pau-ante-la-escalada-militar-en-la-guerra-de-ucrania-propuestas-pacificas-para-parar-la-guerra-en-ucrania/#wp-share-button-22703.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.