tempus fugit

de tot i de res

13 d'agost de 2021
2 comentaris

muscicapa striata el nom científic i el vulgar més comú, papamosques

Molt em sembla que ets un papamosques o menjamosques gris i, si no vaig errada, a la popular Guia d’Ocells de Menorca del GOB, diu que de mena ets migrant i estival, a més a més de ser una subespècie endèmica de les Balears i que el teu hàbitat típic són els pinars litorals, com, per exemple els d’Es Grau, La Vall…, i aquí s’acaba tot, però com que el teu eixerit gest de: –qui cony m’està fotografiant!?, mereix definir-te més bé, en aquest enllaç de la Viquipèdia, s’hi diu  de tu molt més enllà del reguitzell de noms que reps a les balears:

“Abundor de noms a les BalearsA Mallorca rep els noms de becafigues, becafigo, papafigues, papafiga, papafigo, papafígol, pagof(r)igo, menjafigues, figuer (Mall), figuerol, blanqueta, jua, juia d’estiu (àrea de Sóller, Alaró, Bunyola i alt.), llosca (comarca d’Artà), caçamosques (a ponent de les Balears), capçotí[2] (Menorca), matamosques (Son Servera, Son Carrió Manacor), enclotxamosques, menjamosques (Sant Joan i alt.), mosquero (Maria i voltants), mosquerola (Val.), bitxal (Val.), pagofigo (Felanitx), petxeta.[3] (àrea de Biniamar, Selva i alt.), pillamosques (Felanitx, Petra, Sineu), tatxeta (àrea de Lloret i alt.), xícara, xixera, xiguera, etxiguera, xipret[2] (Menorca).”

PD. Important veure comentari aclarint que l’au és un “Tordus Philomelus” i a la guia del GOB surt com a “Tord Blanc” Hivernant i migrant molt abundant. Ocell molt perseguit per a la caça. Viu als ullastrars, on s’alimenta de l’olivó, també a les brolles. Comú a tota l’illa. En migració es troben importants concentracions a la costa”, i a lenllaç de la Wikipedia s’hi troba una vasta informació.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Doncs, em sap greu dir-t’ho, però sí que vas errada. Això de la foto és un tord (Turdus philomelos), ocell hivernant a Balears. No com el papamosques gris o menjamosques gris que és un estival i reproductor amb una subespècie pròpia de les Illes Balears. El tord és de mida més grans i colors més marronosos que el papamosques gris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.