“ficar-se en històries”: la del descobriment i la de l`estat del benestar

La rèplica d’una caravel•la del passat marítim “gloriós” competeix amb embarcacions del present, diuen, de l’època de l’estat del benestar.
Tot fa pensar però que, si a través dels segles la història verdadera, aquella escrita per descendents de perdedors amb connivència amb guanyadors penedits on la realitat d’actes d’explotacions, violacions i genocidis queden reflectits en els annals històrics com cal i tal com varen succeir, tornarà a repetir-se quan, d’aquí a uns segles, honestos historiadors descarnin fil per randa, que gràcies als plaers i bona vida que gaudeixen avui els posseïdors de grans fortunes i la resta de la gent que acostuma a fer-los costat, també prové de l’explotació, violació i genocidi practicat impunement a finals del segle XX i principis del XXI, època de l’estat del benestar o dels creixements sovint sota controls armamentístics.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *