floquet de neu

Penjat del sostre d’un nou gran espai privat de mercat vell, et mous segons bufi el corrent d’aire mirant d’aquí cap allà.

Ets un ninot rèplica del famós floquet de Neu del zoo barceloní, on diuen que el van dur per salvar-lo d’una mort segura.   Quan encara era un infant,  un malparit pagès local de la selva africana que envolta el riu Muní a la Guinea Equatorial va disparar sobre sa mare perquè li trepitjava els sembrats. Quan es va acostar a l’animal abatut, va descobrir que tenia una cria entre els seus braços: un petit goril·la blanc.

 

El pagès no  havia vist mai cap goril·la blanc, i va decidir recollir-lo i uns dies més tard, el va vendre a un zoòleg barceloní que es deia Jordi Sabater Pi, i  des del 1964 al 2003, va viure empresonat dins del zoo de la ciutat i segons diuen experts racionalistes la seva existència no li deuria  ser gaire feliç:

http://latele.cat/tvanimalista/adoc-de-l-altre-costat-de-les-reixes

 Això sí, explotant totes les facetes de poder fer negoci exhibint la seva singularitat d’albí , els guanys econòmics del zoo van ser espectaculars.

Tu, ninot rèplica ens contemples perplex veient com ens movem entre  passadissos de mobles i objectes vells i tronades andròmines inútils o esperpèntiques tal qual, segurament l’original de la teva rèplica, contemplava els pas dels visitants del zoo amb la mateixa perplexitat classificant-los, sàviament, en innocents infants o maleïts majors voluntàriament ignorants de qualsevol tipus d’ètica que no  els permetés satisfer guanys materials o de dubtosa moralitat. 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *