la menorquina tortuga mediterrània (testudo hermanni)

L’acurada informació de tot el que tu ets que trobem a la xarxa, característiques físiques, costums, d’on vens -diuen que “les tortugues són el grup actual de rèptils més antic. Les primeres espècies conegudes daten del Triàsic, fa més de 200 milions d’anys”– déu-n’hi-do!, donem gràcies però, a l’antropologia animal ja que ens ajuda a entendre per què sou gairebé estimades per tothom.
De tu també ens fan saber que ets “la tortuga mediterrània bàsicament és herbívora. S’ha comprovat que la seva dieta la componen més de cinquanta espècies de plantes. La complementa però amb tota mena de restes animals que es pugui trobar, com excrements, animalons morts, caragols…, i fins i tot bolets. Una dieta poc variada, com sol passar en els animals en captivitat, les hi produeix malformacions a la closca”, per la qual cosa, lliure pels camps de s’illa amb centenars i centenars d’espècies vegetals que tu, a pas de tortuga -és a dir, a pas de tu mateixa- engoleixes per nodrir-te, et faran d’allò més feliç i, si de tant en tant la desídia humana et facilita un recorregut per un circuit ple de merdes plastificades, sembla que no li fas cap lleig, ans al contrari, ho aprofites per esbarjo d’ara grimpes, ara rellisques.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *