barri de porta (3), plaça sóller, el desert de la zona (8 de 8)

Ja se sap que per a la canalla, optimista de mena, l’entrebanc d’una deficient infraestructura al barri no els treia el somriure, actitud que agraïen els majors que, amb més convicció, anaven veient que la solució era qüestió de la seva força organitzativa, per tant, de ben segur no només farien el propòsit de no faltar a les concentracions reivindicatives convocades per l’AVVporta, sinó que a més a més encoratjaven a participar la resta dels veïns. No endebades, “vecino, no nos mires, únete” era un eslògan dels més encertats i corejats.
Sabent-ho o no, qui anava a les mobilitzacions, s’adonava que eren útils per deixar enrere la conscient o inconscient “indefensió apresa” (1), la qual cosa sempre servia (i serveix) per agafar l’energia necessària per aconseguir que, en el futur, cap criatura d’aquelles els demanés comptes i, ni ara, quan van mal dades, manifestar-se per alguna qüestió d’interès social, cap de les actuals, filles, netes, besnétes ens ho demanin.

(1)“Indefensió apresa “en un context més social i de defensa dels drets humans, Julian Assange ens alerta que: “cada vegada que observem una injustícia i no actuem, estem entrenant el nostre caràcter per ser passius i eventualment perdem l’habilitat per defensar-nos a nosaltres mateixos i a aquells que estimem”…

Més i millor informació a “les batalles de 9 barris” de Xavier Montanyà

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *