NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

Diumenge 17 d’abril acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme

 
Exhumacions judicials de les fosses comunes
No al monòlit als feixistes sobre la fossa comuna de la Secció 7ª Dreta

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes delcementeri de València

 

 

Diumenge 17 d’abril a les 12 horesPorta principal delCementiri general de Vàlència

 

Programa de l’acte:

 

– Ofrena floral en el fossar de la Secció 7ª Dreta

– Minut de silenci en memòria de les víctimes soterrades alsfossars

 

– Interpretació de La Muixeranga a càrrec de les Colles de dolçainers i tabaleters  “Estrela Roja” de Benimaclet, “Buf-Alí” de la Malva-rosa,“Societat Coral El Micalet“, “Arrossejat” de Torrent i “El Tudell” de València

 

– Interpretació de  fosses del silenci per Pau Alabajos

 – Lectura de manifest unitari a càrrec de Albert Pitarch, afectat i membre del Fòrum per la Memòria del País Valencià

– Lectura de noms de les víctimes per els familiars i altres persones

 – Interpretació de l’Himne de Riego

  

– Presentarà l’acte Tonetxo Pardiñas de la Societat Coral El Micalet

 

 

Es prega que porteu zel i flors per a apegar el fulls amb els noms de les víctimes

 

 

ENTITAS CONVOCANTS:  Fòrum per la Memòria del País Valencià, Centre Social TerraMaulets, Alerta Solidaria, CNT-AIT València, Coordinadora Obrera Sindical l’Horta (COS), Societat Coral El Micalet, CGT, Comissió de la Dignitat, PSAN, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Anticapitalista, Col·lectiu Antifeixista de València,  i altresassociacions, col·lectius, entitasfamiliars de represaliats i persones a títol individual, en nombre de 207, que estanrelacionades en el manifest unitari.

 

TANQUEM COFRENTS! MANIFESTACIÓ 9 D’ABRIL.

VIURE BÉ, SENSE NUCLEARS

 

MANIFESTACIÓ PER UN FUTUR MILLOR

 

DISSABTE 9 D’ABRIL. 18:30 PLAÇA DE SANT AGUSTÍ

 

NO VOLEM UN RIU RADIOACTIU

 

TANQUEM COFRENTS

NO AL CEMENTERI NUCLEAR

 

– L’energia nuclear és inevitablement perillosa, Fukushima tindrà conseqüències comparables a les de Txernòbil. Respecte a Cofrents, només en els últims 10 anys ha patit 102 “successos” que afectaven a la seguretat, 25 parades no programades i 6 prealertes de seguretat.

Cofrents està situada en una zona d’intensitat sísmica mitjana, però només està dissenyada per a suportar un terratrèmol de 6 a 6’5 graus Richter. En eixe cas, a més, cal sumar el risc que suposen els embassaments aigües amunt.

 

– L’energia nuclear no és necessària: A Espanya l’electricitat d’origen nuclear aporta un 20% del total, mentre que les renovables aporten entre el 35 i el 40 %. Desenvolupant les energies renovables es pot prescindir de tota la d’origen nuclear.

 Donat el sobredimensionament del nostre sistema elèctric, es podrien tancar hui totes les centrals nuclears, posant en marxa algunes de les centrals de gas que estan ara aturades.

 Tampoc és cert que si no produïm energia nuclear l’hàgem d’importar. Espanya exporta des de fa molts anys el 2-3% de la seua producció elèctrica neta, fins i tot a França.

 

– L’energia nuclear no evita el canvi climàtic: Durant  les operacions de mineria, polvorització de la roca, purificació, enriquiment i transport de l’urani; en la construcció i desmantellament de les centrals; i en la gestió dels seus residus es generen grans emissions de CO2. Les emissions mitjanes de la indústria nuclear en el món, s’estimen, en 66g de CO2/kwh; menys que el gas, el fuel o el carbó, però molt més que qualsevol renovable. I la tendència és que augmenten, ja que la riquesa de mineral d’urani cada vegada és menor, la qual cosa obliga a extraure, triturar.. cada vegada més tones de roca per a extraure el mateix urani.

 

– L’energia nuclear és cara: el cost real del kwh nuclear a Espanya és un poc més de 0’1€, la més cara de totes les formes de generació, amb tendència a pujar perquè el preu de l’urani està augmentant. Les noves mesures de seguretat que s’exigiran arran de l’accident de Fukushima, com ja va passar en Txernòbil, són molt costoses. Hi ha energies renovables com l’eòlica, que ja són més competitives.

 

– L’energia nuclear no evita la dependència energètica. Tot l’urani que s’utilitza a Espanya ve d’altres països, alguns tan “estables” com Rússia, Namíbia i Níger. El pas tecnològicament més difícil per a l’obtenció del combustible nuclear, l’enriquiment de l’urani, tampoc es realitza a Espanya.