Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

17 de juny de 2024
0 comentaris

Front Català a la Catalunya Nord

A les eleccions franceses avançades al  30 de juny i 7 de juliol d’enguany s’hi presenta, a les quatre circumscripcions,  la candidatura Front Català/Front Catalan, impulsada pel moviment Sí al País Català/Oui au pays Catalan. Aqueix és el manifest electoral:

Defensar la terra catalana

Respectar la identitat catalana

Estatut particular del País Català

Desenvolupar l’economia del País Català

Viure amb dignitat al País

Anomenar oficialment el nostre territori País Català

Fem respectar el País Català, com Còrsega, Bretanya i el País Basc

Post Scriptum, 1 de juliol del 2024.

A la primera volta de les eleccions legislatives d’ahir a la Catalunya Nord el Front Català ha fet un resultat similar a l’obtingut fa dos anys (2,5%) però ha augmentat en nombre de vots (de 4.304 a 5.844), que vista la polarització existent està força bé.

Post Scriptum, 3 de juliol del 2024.

Nota de premsa Sí al País Català/Front Català

Nous remercions les 5844 électrices et électeurs du département qui nous ont fait confiance malgré la forte pression pour «voter utile». Vous avez été 1504 de plus qu’en 2022, merci encore.

Comme c’est habituel, nous ne donnons pas de consigne de vote pour le 2ème tour, car les Catalans sont majeurs et libres de prendre une décision qui ne peut leur être dictée par personne.

Nous savons que des jours difficiles sont devant nous, avec d’une part la droite extrême qui veut liquider l’enseignement en catalan et même notre identité, et de l’autre, la gauche des candidats et dirigeants qui affirme que notre identité, notre langue et notre économie ne sont pas leur priorité. Car aujourd’hui l’avenir de notre territoire est gravement compromis: paupérisation, saccage de nos terres, effacement du territoire et de son identité, de ses paysages, de son tourisme et de ses jeunes.

Pour nos enfants, pour nous, pouvons-nous nous résoudre à accepter cet avenir dégradant. Nous devons unir nos forces et agir: un autre futur est possible! Nous avons besoin de l’engagement de tous les Catalans. Dans chaque commune, chaque canton, partout, nous devons nous rassembler et bâtir l’alternative à l’agonie à laquelle nous assistons depuis trop longtemps. Grâce à nos différences, bâtissons le Pays Catalan de demain.

Nous vous appelons solennellement à nous rejoindre. Ce pays qui est le nôtre mérite que l’on se batte pour lui. Pour nos enfants, aucune résignation.

Post Scriptum, 9 de juliol del 2024.

L’èxit conjuntural en escons del nou Front Popular a les eleccions legislatives franceses ha despertat la cabòria d’imitar-lo a la Catalunya autonòmic (com fa una dècada va passar el mateix amb l’efímera Syriza). El mimetisme d’esquerres s’activa quan no hi ha projecte propi i hom és incapaç de copsar que la clau per tenir-lo és assumir la qüestió nacional com a prioritat (però entre el progressisme abstracte prima la impostura del post-nacionalisme).

Comparteixo el plantejament del Front Català  de no donar suport al Front Popular ja que l’explicació de l’exit del Rassemblement National a la Catalunya Nord rau en el fet que representen l’opció que defensa la idea de nació (francesa en el seu cas), en absència d’una consciència efectiva de nació catalana, per fer front a l’islamo-guchisme i l’antisionisme de la colla de Mélenchon, que propugnen la substitució de les formes de vida, treball, valors, pròpis de les societats obertes europees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!