Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de maig de 2022
0 comentaris

Festival de Canes 2022: Cannes Premiere

Cannes Premiere és una secció creada l’any passat per a projectar-hi pel·lícules que podrien ser a la competició però que, per una o altra causa, s’ha decidit presentr-les sense la faramalla associada al concurs per la Palma d’Or. Enguany són vuit títols d’autors com Assayas, Bellocchio, Bouchareb, Bozon, Koutras, Moll, Mouret i Sorogoyen. Del 17 al 28 de maig.

IRMA VEP, d’ Olivier ASSAYAS. Informació: Sèrie de TV, basada en el film homònim d’Assayas -Un Certain Regard 1996-, que interpretava Maggie Cheung. Nota sinòptica: Irma Vep ens revela el terreny incert que hi ha a la frontera entre la ficció i l realitat, l’artifici i l’autenticitat, l’art i la vida. Sinopsi: La Mira, estrella nord-americana de cinema, desil·lusionada de la seva carrera i per una ruptura sentimental encara fresca, arriba a França per a interpretar a Irma Vep en una nova versió del clàssic francés del cinema mut “Les Vampires” -cèlebre serial realitzat per Louis Feuillade entre 1915 i 1916-, ara dirigit per René Vidal i, mentre encara el personatge,la noia sembla que es desconcentra. Repartiment: Alicia Vikander (Mira), Adria Arjona (Laurie), Devon Ross (Regina), Fala Chen (Cynthia Keng), Carrie Brownstein (Zelda), Lars Eidinger (Gottfried), Jess Liaudin, Vincent Lacoste (Edmond Lagrange), Jeanne Balibar (Zoe), Hippolyte Girardot (Robert Danjou), Vincent Macaigne (René Vidal), Nora Hamzawi (Carla), Antoine Reinartz (Jeremie), Alex Descas (Gregory Desormeaux), Michèle Clément, Johannes Oliver Hamm, Tom Sturridge (Eamonn), Byron Bowers (Herman). D: HBO, HBO Max. RESSONS.

ESTERNO NOTTE, de Marco BELLOCCHIO. Informació: asseguren que es tracta d’una minisèrie televisiva, però el 18 de maig s’estrena en cinemes a Itàlia. Sinopsi: El segrest i assassinat l’any 1978 de l’antic primer ministre italià Aldo Moro per part de terroristes de les Brigades Roges. Sinopsi estesa:  El 1978 Itàlia està esquinçada per una guerra civil. D’una banda les Brigades Roges, la principal organització armada d’extrema esquerra, i de l’altra l’Estat. Violència al carrer, segrests, baralles, atacs. Un govern recolzat pel Partit Comunista (PCI) està a punt d’establir-se, per primera vegada en un país occidental, en una aliança d’època amb l’històric baluard conservador de la nació, els demòcrates cristians (DC). Aldo Moro, el president de la DC, és el principal impulsor d’aquest acord, que marca un pas decisiu en el reconeixement mutu entre les dues parts més importants d’Itàlia. Precisament el dia de la presa de possessió del govern que va aconseguir construir amb les seves habilitats polítiques, el 16 de març de 1978, a la carretera que el porta al Parlament, Aldo Moro és segrestat amb una emboscada que aniquila tota la seva oferta. És un atac directe al cor de l’estat. La seva presó durarà cinquanta-cinc dies, marcats per les cartes de Moro i pels comunicats de les Brigades Roges: cinquanta-cinc dies d’esperança, por, negociacions, fracassos, bones intencions i males accions. Cinquanta-cinc dies al final dels quals el seu cos serà abandonat en un cotxe al cor de Roma, exactament a mig camí entre la seu de la DC i la del PCI. Repartiment: Fabrizio Gifuni (Aldo Moro), Margherita Buy, Toni Servillo, Fausto Russo Alesi, Daniela Marra, Gabriel Montesi, Bebo Storti, Federico Torre, Mattia Bisonni, Fabrizio Conti, Francesco Rossini, Gloria Carovana, Davide Mancini. Vídeo: Tràìler. Prod.: Kavac Film. DI: Lucky Red.D: MUBI. RESSONS.

NOS FRANGINS, de Rachid BOUCHAREB. Sinopsi: La nit del 5 al 6 de desembre de 1986, Malik Oussekine va morir arran d’una intervenció policial, mentre París era sacsejada per les manifestacions estudiantils contra una nova reforma educativa. El ministeri de l’Interior estigué inclinat a silenciar aquest afer, ja que un altre francès d’origen algerià havia estat assassinat la mateixa nit per un agent de policia. Repartiment: Reda Kateb, Lyna Khoudri, Raphael Personnaz, Samir Guesmi. DF: Le Pacte. RESSONS.

DON JUAN, de Serge BOZON. Sinopsi: L’any 2022, Don Juan ja no és l’home que sedueix totes les dones, sinó un home obsessionat amb una sola dona: la que el va abandonar… Repartiment: Virginie Efira, Tahar Rahim. Vídeo: tràiler.P: Les Films Pelléas. DF: ARP Sélection. RESSONS.

DODO, de Panos H.KOUTRAS. Sinopsi: A la seva luxosa vil·la a prop d’Atenes, Mariella i Pavlos, una parella a punt de la ruïna, es preparen per celebrar el matrimoni de la seva filla Sofia amb un hereu adinerat. És aleshores quan apareix un dodo, un ocell que va desaparèixer fa 300 anys, arrossegant tots els protagonistes a un cercle infernl. Aviat la situació es descontrolarà… Repartiment: Smaragda Karidi (Mariella),  Akis Sakellariou (Pavlos),  Natassa Exindaveloni (Sophia). Informació: Panos H. Koutras, cinesta grec, es donà a conèixer a Un Certain Regard 2014, amb Xenia.  DF: Pyramide. VI: Pyramide. RESSONS.

LA NUIT DU 12, de Dominik MOLL. Sinopsi: Als passadissos de la policia criminal es diu que tots els investigadors tenen un delicte que els persegueix. Un dia o altre es troben amb un cas que els fa més mal que els altres, sense saber sempre per què. Comença a girar-los al cap fins a l’obsessió. El jove i ambiciós capità Vivés acaba de ser nomenat cap de grup a l’Esquadra Criminal de Grenoble quan el cas d’assassinat de Clara arriba al seu escriptori. Vivés i el seu equip investiguen la complexa vida i les relacions de la Clara, però el que comença com una immersió professional i metòdica en la vida de la víctima aviat es converteix en una obsessió inquietant. Només una cosa és segura, el crim va tenir lloc la nit del dia 12. Repartiment: Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Anouk Grinberg, Mouna Soualem, Pauline Serieys. DF: Haut et Court.VI: Memento International. P: Rendez-Vous. RESSONS.

CHRONIQUE D’UNE  LIAISON PASSAGÈRE / DIARY OF A FLEETING AFFAIR,  d’Emmanuel MOURET. Sinopsi: Una mare soltera i un home casat esdevenen amants. Compromesos a veure’s només per diversió i no sentir cap sentiment romàntic, cada cop els sorprèn més la seva complicitat… Repartiment: Sandrine Kiberlain (Charlotte), Vincent Macaigne (Simon), Georgia Scalliet. Informació: Mouret va dirigir recentment Las cosas que decimos, las cosas que hacemos, tot un fenòmen a França i amb un grapat de nominacions als César. DF: Pyramide. RESSONS.

AS BESTAS, de Rodrigo SOROGOYEN. Sinopsi: Antoine i Olga, una parella francesa, fa temps que viuen en un petit poble de Galícia. Practiquen una agricultura ecoresponsable i restauren cases abandonades per facilitar-ne la repoblació. Tot hauria de ser idíl·lic si no fos per la seva oposició a un projecte d’aerogenerador que genera un greu conflicte amb els seus veïns, els germans Anta. La tensió augmentarà fins al punt de ser irreparable. Repartiment:  Marina Foïs, Denis Menochet, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb. Informació: el director va aconseguir un cert renom a França quan s’hi van estrenar El reino i Madre; però As Bestas s’ha incorporat a la selecció a darrera hora i sense tractament mediàtic per part del Festival. DF: Le Pacte. VI: Latido Films. RESSONS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!