Objectiu Shambhala

sociòleg i psicòleg intuïtivoreflexiu s'explica l'experiència comuna

Necessitem un Junts pel Sí com a moviment polític del centre social català

No sé si serà necessària convocar eleccions el març, però no estaria tant malament que fos així.
governemnosjunts
Ara Junt pel Sí no és més que una coalició sobre dos partits, amb un presidenciable pactat per dalt. Per això el mandat del 27S està avui penjat per les diferències d’estratègia.
En canvi, Junts pel Sí s’ha convertit en -o podria ser-  l’embrió d’un pal de paller del nou país, en l’expressió política del centre de gravetat d’una societat que no en té prou amb Espanya i les seves autonomies.
Crec que primer necessitem estructurar bé el pal de paller, centrat en les classes treballadores i mitges, basculat a l’esquerra inclusiva, que és on hi ha el centre sociològic català. Evitat regalar-lo a la Colau, que no té més que un projecte autonomista. Per això Junts pel Sí, hauria de convertir-se en un moviment polític organitzat (com la CUP va fer amb Crida Constituent): DC+CDC+ERC+AMI+OC+ANC+1/2CUP+PC+CI… i convocar un congrés per elegir el/la presidenciable en primàries. (Molt bona l’editorial d’ahir! Totalment d’acord). Personalment crec que Mas seria el millor president per a l’etapa de ruptura amb la constitución del 78. S’ha guanyat tot el meu respecte: el votaria en unes primàries. Però acceptaria qualsevol altre alternativa més votada.
Un ingredient seria que l’ANC també acceptés concórrer electoralment, almenys com a garantia d’aguantar el pal de paller mercès a la seva implantació territorial i sectorial.
Així tornaríem a tenir el poble en marxa, no com alternativa als partits sinó per anar més enllà dels partits. Tota la força del procés és el poble mobilitzat!
I així millorarien el programa electoral i full de ruta:
– Eleccions sobretot per formar un govern que creï un estat propi, desobeint on calgui. El sobiranisme va guanyar les altres alternatives en el plebiscit del 27S, però sense majoria absoluta… per tant toca anar per la via lenta fins construint amb tots els del dret a decidir.
– Referèndum per decidir si es desconnecta d’Espanya o no. Pot ser per a una constitució catalana o pot ser el de Podemos… hem d’estat oberts a referendar qualsevol proposta negociada que ens arribi d’Espanya, es poden trobar moltes articulacions. La diferència amb Podemos és que Catalunya és sobirana i no es supedita a la política espanyola. No ens desvinculem, acceptem la fraternitat d’igual a igual, ajudarem en el que puguem i ens hi convidin.
– Prioritat en les polítiques de xoc social, la inclusió de tothom per sobre de tot.
– Europeisme crític.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.