Avi Pep

Respirem i pensem.

11 de març de 2022
0 comentaris

Violència en l’esport

imatge: istock_montpeita –

Llegint la premsa escrita, he trobat una noticia, malauradament una de tantes, i n’he agafat el titular. Llegint el text, hi he trobat la següent frase: Una de les imatges més patètiques del cap de setmana passat, per allà “los madriles”, va ser la d’un aficionat, amb un nen i el seu pare al costat, escopint al porter de l’equip contrari.

Però no pensem pas que aquests actes son aliens al nostre territori, no, si ens traslladem al nostre petit país, trobem al porter de l’Europa que diu que esta acostumat que a la seva porteria caiguin escopinades i fins i tot ampolles de cervesa durant els partits fora de casa.

El seu equip va perdre per 4 a 1 al camp del contrincant, i en acabar el partit, quan anava a buscar el cotxe acompanyat de la seva neboda petita, un aficionat rival li va dir: subnormal, que te n’han ficat quatre i poc després altres seguidors van començar a perseguir-lo per agredir-lo.

Hi ha altres exemples, però no cal que aprofundim en la estupidesa humana, be abans de que em critiquin per insultar, diré que estupidesa, vol dir incapaç de comprendre les coses, o sigui no es tracta d’insultar, es tracta de dir amb tacte però amb claredat de que hi ha persones que volgudament no volen entendre les coses, no volen entendre que senzillament assisteixen a un esport, i que socialment tenim moltes coses molt més importants per les que preocupar-nos i per lluitar, el que passa es que la imbecil.litat humana no te límits, aquí també diré que imbécil.litat es fer referencia a una persona mancada d’intel·ligència, que senzillament vol dir capacitat d’entendre o comprendre; o sigui que tenim massa persones estupides i imbecils i massa poques d’intel·ligents, i això es el que com a societat hem de canviar.

I si esbiaixem el titular i li traiem les dues darreres paraules en queda una de redundant, violència, violència és l’ús immoderat de la força, física o psicològica, per part del violent o agressor per a aconseguir objectius que van contra la voluntat del violentat o víctima.

El darrer exemple conegut el tenim a Rússia i Ucraïna, un comboi amb material de guerra letal que ocupa uns 60 quilometres de carreteres, però no ens enganyem, si fem un cop d’ull arreu del mon, trobarem que de violència n’hi ha a quasi tots els continents, fa anys, però ara que sembla molt proper, ens espantem més i li donem mes importància. Sovint es busca identificar un culpable, encara que en ocasions l’aixafament i quasi extermini de societats senceres, ens l’han venut com una transformació i evolució positiva de les mateixes, pensem en els grans descobriments històrics, això si, sempre hi ha un energumen, persona que es comporta de manera colèrica i sense controlar les seves emocions, que s’enriqueix materialment i a qui li creix el seu ego podrit, i no ens enganyem, no acostuma estar sola, ja que una sola persona seria incapaç de consumar aquestes aberracions. No ens conformem en identificar un únic culpable, hem d’exigir que s’identifiquin tots els que donen suport a aquests crims contra les persones, dones, homes i quitxalla que no tindran futur, i els que en tinguin, quin tipus de futur els espera?

Criptomonedes
28.08.2022 | 7.15
Turisme
02.06.2022 | 6.44
Conciliació
16.09.2022 | 10.03

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.