Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

“10.000 Km” segueix guanyant premis

30 de març de 2014

Premi a la Millor Pel·lícula; Premi a la Millor Direcció; Premi a la Millor Actriu (Natalia Tena) —ex-aequo amb Elena Anaya, per Todos están muertos—; Premi al Millor Nou Guionista, i Premi de la Crítica són els cinc guardons aconseguits al Festival de Cinema Espanyol de Màlaga per 10.000Km, de Carlos Marqués-Marcet. I que bé

Llegir més

Fitxa: “Enemic”, de Denis Villeneuve

29 de març de 2014

Quan vaig llegir L’home duplicat, de Jose Saramago, vaig tenir una forta sensació de vertigen —explica Denis Villeneuve, director d’Enemic—(..) En Saramago té una manera única d’acostar-se a la feblesa dels sentiments humans i a la fragilitat de l’ésser humà en general. El seu increïble sentit de l’humor i la seva intel·ligència proverbial sempre m’han cridat l’atenció.

Llegir més

Calendari cinèfil: abril de 2014

28 de març de 2014

Abril és le mes de la Confrontació de Perpinyà, del Festival de Tribeca, del D’A, del Cinema Llatinoamericà de Lleida i de l’anunci oficial de la programació de Canes. Un mes en què segueix l’activitat de les filmoteques, sales d’exposicions i, per descomptat, amb un important volum d’estrenes. Curiosament (o no), a bona part de

Llegir més

Prèvia: “Backwater”, de Shinji Aoyama

27 de març de 2014

De manera ben precisa, Shinji Aoyama ambienta Backwater a la fi de l’anomenada Era Showa. No tan sols el protagonista ho esmenta, sinó que en alguns moments del film se senten notícies que parlen del procés terminal de l’emperador Hirohito. Si el seu llarg regnat (que constitueix l’era Showa —literalment, pau il·lustrada—) va començar amb la

Llegir més

Fitxa: “En Tom a la granja” (Xavier Dolan, 2013)

27 de març de 2014

Després de l’anomenda trilogia de l’amor impossible (He mort la mare, Els amors imaginaris, Lawrence Anyways), el cineasta quebequès Xavier Dolan (actor-cineasta, “enfant terrible”…) s’ha plantejat un canvi de registre. Confessa que va obrir el calaix del seu despatx que té ple de “post-it” i de troços d’estovalles de paper de restaurants, amb tot de

Llegir més