Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

3 d'octubre de 2013
0 comentaris

Convocatòria Proof of Concept (PoC): finançament de 33 projectes per transformar recerca en innovació

recercatEl Consell Europeu de Recerca (ERC) ha resolt la primera part de la nova convocatòria PoC 2013, en què es preveu atorgar 150.000 euros addicionals a cadascun dels projectes de recerca finançats per tal de promoure’n la transferència de coneixement.

L’ERC considera que l’increment sostingut en el nombre de sol·licituds que rep per aquesta convocatòria (en aquesta ocasió han estat 145) reflecteix un increment de l’interès dels investigadors per la transferència de coneixement, i valora positivament que els projectes finançats abracin un ventall molt ampli de disciplines, que van de la neurociència als drets humans, passant per l’arquitectura.

Cal destacar que, dels 33 projectes de recerca seleccionats, el sistema català d’R+D concentra els quatre projectes que han estat concedits a l’Estat espanyol:
• Melvyn Slater (Event Lab, UB)
• Frank Koppens (ICFO)
• Miguel Costas (Institut de Química Computacional i Catàlisi, Departament de Química, UdG)
• Paul Christou (Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal, UdL)

Aquest resultat és molt remarcable ja que, tal com mostra el gràfic, en aquesta convocatòria Catalunya assoleix el mateix nombre de projectes que Alemanya i només es veu superada per Holanda i Regne Unit, amb sis projectes cadascun.

Fins al moment, l’ERC ha publicat i resolt tres convocatòries PoC amb uns resultats destacats per a les institucions catalanes, que han aconseguit nou projectes, la qual cosa representa el 6% dels ajuts concedits. El segon termini de la convocatòria té un pressupost anual de 10 milions d’euros i es tanca el proper 3 d’octubre; està previst que es resolgui abans que acabi l’any.

Poc 2013 (1/2)

(Article publicat a Recercat (setembre 2013), butlletí electrònic de la Generalitat de Catalunya)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.