Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

Llibres publicats

 

Tres contes per llegir abans d’anar a dormir
Parcir Edicions selectes (2022)
12,00 €
 
El rescat d’una cria de dofí, les aventures d’una formiga curiosa que volia viatjar, i l’ancestral enemistat entre els habitants dels dos barris d’una ciutat. Tres contes infantils que em vaig inventar per acotxar la meva filla quan, als quatre anys, em va dir que no volia que li tornés a explicar els dels tres porquets, la llebre i la tortuga, o les aventures de Teseu i el minotaure del laberint. Amb els anys, i un rampell de nostàlgia, vaig transcriure els que m’havien quedat més rodons i els teniu en aquest llibre.

 

Una asimetria cartografiada. Els Països Catalans i Espanya en 27 mapes
Angle editorial (2021)
17,50 €
Premi d’assaig de la Fundació Josep Irla (2021)
 
Una contribució al debat territorial amb dades estadístiques de fonts oficials (Eurostat, INE, Idescat, AEAT). Indicadors polítics, econòmics, demogràfics, socials, acadèmics i científics de les dues ciutats i les disset comunitats autònomes d’Espanya que es reflecteixen en vint taules, vint-i-set mapes i cinquanta-dos gràfics. Un retrat polièdric de l’Estat on s’hi veuen diferències territorials prou notables. És el cas dels Països Catalans, però també d’altres territoris.

 

Take, el fotó
Ajuntament de Barcelona (2005)
Edició paper esgotada, el podeu descarregar aquí gratuïtament
 
De la mà d’en Take, un fotó nascut a una supernova, aquest conte repassa algunes de les propietats més curioses de la llum, dels rajos gamma a les ones de ràdio, com ara que només ens podem bronzejar amb la llum ultraviolada. Un fet que, per estrany que sembli, està relacionat amb el premi Nobel que Einstein va guanyar pocs mesos abans de venir a Barcelona per fer-hi quatre conferències sobre la relativitat. Amb il·lustracions de Fernando Krahn.