Feina de sapa

Apunts d'Enric Blanes

La victòria de Més Assemblea

Publicat el 1 de maig de 2016 per eblanes

Ahir dissabte Més Assemblea, el moviment de les bases territorials de l’Assemblea Nacional Catalana, va culminar una treballadíssima victòria, que havia estat perseguint des del mes de gener. Per entendre què significa i quin abast té, resseguiré aquests mesos des del punt de vista de l’assemblea territorial Sants-Montjuïc per la Independència.

Tot va començar a l’assemblea mensual del 14 de gener, que vam convertir en una assemblea independentista conjunta, amb les agrupacions locals de Convergència, Esquerra, la CUP, Òmnium, amb Súmate, amb el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i amb l’Assemblea. Sala d’actes plena, molt bona sintonia entre tots els participants, ambient eufòric per l’acord obtingut el 9 de gener, i una exigència dels assistents: fer-ho bé i estar a punt per al moment de la ruptura.

La campanya Més Assemblea ja apareix a l’ordre del dia de l’assemblea mensual del 5 de febrer. I el mandat és rotund:

  • Impulseu els canvis necessaris en l’elecció i el funcionament del Secretariat Nacional per enfortir l’Assemblea Nacional Catalana i preservar-ne la plena llibertat de criteri i d’acció davant de pressions partidistes o sectorials
  • Feu una campanya positiva, busqueu el màxim consens
  • No us conformeu a fer la campanya: l’objectiu és impulsar els canvis i això implica guanyar les votacions de l’assemblea general ordinària –utilitzeu els mitjans necessaris, obriu un web que faci de nucli de la campanya.

Les reunions amb assemblees territorials d’arreu van ser contínues des del febrer i fins a l’abril, fins just abans de l’assemblea de Manresa, el 17 d’abril. Hi va haver una formidable feina de Natàlia Esteve, Carme Ferrer, Cristina Gispert, Albert Jaime, Jordi Salvat i Xavier Vidal, i vam rebre grans suports del mateix Secretariat Nacional, al costat de la incomprensió d’altres dels seus membres, que van veure Més Assemblea com un atac.

A Manresa vam votar i vam guanyar. Els mitjans de comunicació en van fer la seva interpretació. A Sants-Montjuïc per la Independència ens va semblar més exacta la nostra, d’ interpretació, deliberadament ultralocal. Aquest dissabte, finalment, el Secretariat Nacional va donar la raó a Més Assemblea en les seves al·legacions per preservar el sentit del vot de l’assemblea de Manresa, impedint la presentació de grups o equips en les properes eleccions.

  • 3 de maig: Veig que el web de Més Assemblea inclou ara el magnífic text de les al·legacions que va preparar Natàlia Esteve, i que va defensar impecablement Marcel Padrós davant del Secretariat Nacional, tot i haver votat en contra de l’esmena a Manresa.
Assemblea independentista conjunta a les Cotxeres de Sants el 14 de gener de 2016 (foto de Josep-Lluís Gonzàlez publicada amb llicència oberta Creative Commons by-nc-sa)
Assemblea independentista conjunta a les Cotxeres de Sants el 14 de gener de 2016 (foto de Josep-Lluís Gonzàlez publicada amb llicència oberta Creative Commons by-nc-sa)
Publicat dins de General i etiquetada amb | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.