Feina de sapa

Apunts d'Enric Blanes

Lo RVI és vida!

Publicat el 12 de juny de 2016 per eblanes

Joan Gonzàlez, de Deltebre, ha acabat amb la frase “Lo RUI és vida!” la seva explicació de la proposta que havia presentat al Secretariat Nacional sobre el posicionament de l’Assemblea en el nou escenari –arran del fracàs dels partits polítics a l’hora de pactar la tramitació del Projecte de pressupostos de la Generalitat. Ell ha dit, naturalment, “lo RUI” –m’he permès escriure al títol de l’apunt el seu joc de paraules amb una V per posar èmfasi en el fet que el referèndum d’independència serà Vinculant, i per recordar que no tenim la certesa absoluta que serà unilateral; amb el Regne d’Espanya al davant, aquesta certesa només arriba al 99,9%.

El text final del posicionament és la fusió de tres documents de línia molt similar, l’un de Jordi Pairó i l’altre de Narcís Capdevila, amb el de Joan Gonzàlez. El debat s’ha encetat amb una primera ronda de preguntes i intervencions. Hi ha hagut a continuació un meritori treball conjunt dels tres ponents, mentre anàvem avançant en els punts de l’ordre del dia. El comunicat de consens ha estat encara revisat en una segona ronda, en què les intervencions han servit –amb un nivell que molts, sobretot els novells, hem trobat sensacional– per calibrar i afinar un text que determina el punt d’inflexió de l’Assemblea Nacional Catalana respecte als partits polítics independentistes que ens representen al Parlament.

El comunicat estableix, sense alçar la veu, que la majoria independentista recupera la iniciativa per culminar el procés: el resultat del referèndum implicarà, en cas de victòria del Sí, la declaració immediata d’independència. A diferència del 9N de l’any 2014, aquest cop no es planteja un procés participatiu de consulta. Serà un referèndum vinculant d’independència, al qual tenim dret, i que ens aboca a la ruptura definitiva amb el Regne d’Espanya.

M’agrada la versió que he rebut del comunicat de l’Assemblea al meu correu particular, com a soci –la copio més avall, sota la fotografia–, i em consta que als socis els ha agradat també rebre el comunicat per correu abans que no s’escampés pels mitjans de comunicació. La versió del correu consisteix en el text aprovat tal qual, només que amb l’ordre canviat perquè el missatge sigui efectiu –hem aprovat una justificació seguida d’una conclusió i la pregunta de la consulta als socis, i l’equip de comunicació interna ha enviat la conclusió i la pregunta, amb la justificació al darrere.

Valoració del plenari:

  • Molt bona organització de Badalona per la Independència, en un lloc fora de sèrie, el Museu de Badalona –amb uns vestigis romans de primera, i amb l’obsequi de dues entrades per poder visitar-lo un altre dia.
  • Brillant benvinguda de l’alcaldessa Dolors Sabater: ens ha recordat que Badalona és una ciutat oberta i inclusiva, que l’esdeveniment polític més important que ha passat mai a la ciutat va ser la Via Catalana, que 50.000 badalonins van votar el 9N, que som un país de consensos, que hi ha unitat popular real dels qui volem la República Catalana independent i els qui volen la República Catalana federada, que el procés va arribar del carrer, des de baix, i el debat ha de tornar al carrer
  • S’han establert les comissions de treball, que posen al dia l’organització interna del Secretariat Nacional, i que obren pas a la renovació de coordinadors i a la composició definitiva del Comitè Permanent (l’òrgan executiu entre plenaris del Secretariat)
  • S’ha presentat la proposta de l’Onze de Setembre, i ha estat aprovada amb ampli consens
  • Avui m’he adonat que el Secretariat Nacional té una notable proporció de gent jove
  • Per si aquest apunt fos llegit per un infortunat unionista, he anat a Badalona amb metro i hi he arribat a les 9 del matí, he pagat 20 € pel menú del restaurant, he tornat a casa amb metro i hi he arribat a quarts de 10 de la nit, i ben content –que n’aprenguin!
Ja entrada la tarda ;-) una comissió acaba de preparar el consens abans de presentar la seva proposta al plenari del Secretariat Nacional
Ja entrada la tarda, una comissió acaba de preparar el consens, en una sala del Museu de Badalona, abans de presentar la seva proposta al plenari del Secretariat Nacional

Correu enviat a tots els associats de ple dret

Benvolgut/da,

El Secretariat de l’ANC ha acordat consultar als associats sobre la convocatòria d’un Referèndum d’independència

Aquesta consulta es portarà a terme abans del diumenge 3 de juliol i hi són convocats tots els membres de ple dret de l’ANC. La votació es podrà realitzar tant presencialment com electrònicament.

La pregunta acordada és :

Vols que l’ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un Referèndum per DECIDIR sobre la Independència?

La darrera setmana ha suposat un punt d’inflexió en el procés d’independència. Aquest passat dimecres els partits polítics no han estat capaços de mantenir la unitat que sempre els hem reclamat, de manera que l’acord de governabilitat pactat al gener de 2016 queda en entredit.

Per l’ANC, el full de ruta que va sortir de les eleccions del 27 de setembre ha quedat manifestament erosionat. Per això, proposem avançar cap a la convocatòria d’un referèndum d’independència, la via més democràtica, legítima i efectiva per arribar a la proclamació de la República Catalana, recuperant la iniciativa política de la majoria independentista i finalitzant el procés.

Si la resposta a la consulta és positiva, l’ANC proposarà i exigirà al Govern i al Parlament, la celebració d’un referèndum amb resposta binària sobre una pregunta clara en relació a la independència de Catalunya. El poble de Catalunya haurà de decidir, sobiranament, el seu futur polític. D’acord amb aquest plantejament, el resultat del referèndum ha d’implicar, en cas de victòria del Si, la declaració immediata d’independència.

Ha arribat el moment de tornar el lideratge del procés a la societat. Hem de ser novament les entitats socials sobiranistes, les que exigim als partits polítics les actuacions necessàries per superar les seves diferències i culminar el procés sobiranista.

Durant els propers dies et comunicarem tots els detalls de la futura consulta.

Endavant República Catalana!

Secretariat Nacional

Badalona, 11 de juny del 2016

Publicat dins de General i etiquetada amb | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.