AHOJ

Praga, Txèquia, Europa Central, Món

Cinisme, estupidesa i mal gust: benvinguts al Parlament txec

Deixa un comentari

La plaça de Malá Strana és l’aparcament del Parlament txec, que és allí mateix. Un dels espais més emblemàtics de la ciutat es degrada al servei de ses senyories. Malgrat tot, hi  ha senyals de vida intel·ligent en l’administració txeca i per part de l’Ajuntament apareix aquesta proposta de remodelar la plaça:

Visualització de la nova plaça de Malá Strana difosa per l’Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (Institut de Planificació i Desenvolupament de la ciutat capital de Praga), publicat a ihned.cz

Actualment la plaça té aquest aspecte:

font: tripadvisor.com

De fet la nova proposta és un retorn al passat, al món abans dels cotxes, com es pot veure en aquesta postal.

Quin problema hi ha? Que els parlamentaris no es volen desfer del seu aparcament. Hospodářské Noviny cita un diputat socialdemòcrata dient que la plaça buida és lletja i no té sentit, i que amb cotxes està més viva.

Per entendre’ns és com si la plaça del Rei a Barcelona fos un aparcament per als regidors de l’ajuntament. El nivell és aquest.

Val a dir que el parlamentari txec aquí no és diferent al txec mitjà en l’afecció primitiva i exhibicionista al cotxe car. Actuen amb una visió i una generositat comparables a la del porc de granja quan li omplen la menjadora: millorar la qualitat de vida de la gent que viu i treballa al barri? dignificar un lloc fonamental per al turisme, tan estratègic en l’economia de la ciutat? Se’ls en fot: ells volen aparcar còmodament. Ah, i si algú pensa per què no fan aparcaments subterranis: ja estan fets. Però ses senyories en volen més.

Si el cotxe és el principal problema de qualsevol ciutat, a Praga encara és més sagnant, perquè és una ciutat del segle XIX i simplement no hi ha espai per als cotxes.

Guanyarà el bé o guanyarà el mal? Ja ho veurem.

Aquesta entrada s'ha publicat en viure a Praga el 17 de febrer de 2016 per antoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.